Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
413
Utgivningsdatum
2013-05-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Bitte Wallin
Originaltitel
Quiet: The Power of Introverts in a World that Can't Stop Ta
Dimensioner
235 x 165 x 31 mm
Vikt
751 g
SAB
Do
ISBN
9789127134805
Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns (inbunden)

Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns

(50 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden, Svenska, 2013-05-18
240
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I en tid då de utåtriktade värderas högst tar Susan Cain ställning för de mer introverta personligheternas betydelse.
Tyst är en både vetenskaplig och personlig bok som målar upp bilden av ett samhälle som i alla sammanhang hyllar den extroverta, vältaliga, oblyga och socialt kompetenta personen. Samhället undervärderar de lågmälda personligheterna, men faktum är att de introverta ofta är en tillgång för gruppen. Att vara introvert är inte detsamma som att vara blyg. Det handlar istället mer om var man hämtar energi. Extroverta personer stimuleras av sällskap och kontakt, medan introverta behöver avskildhet och lugna stunder.
Tyst har blivit en internationell succé och rättigheterna är sålda till 30 länder. Susan Cains TED-talk har setts av över två miljoner människor och är en av Bill Gates favoriter!
Läs mer på Susans hemsida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns
 2. +
 3. Tystnad : finn din inre stillhet i en värld full av brus

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Thich Nhat Hanh (kartonnage).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Tyst: de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken känns väldigt politisk
  Annika, 22 februari 2016

  Författaren får förstås skriva sin bok hur hon vill, men jag trivdes personligen inte med hennes många politiska ståndpunkter där hon visar ett stöd vänsterut genom de exempel hon tar upp.

 2. Amerikansk syn på introvert kontra extrovert
  Anni, 4 juli 2014

  Jag har rekommenderat boken, i den engelska originalversionen "Quiet", till mina amerikanska släktingar medan jag rekommenderar Jonkmans bok "Introvert" till mina svenska släktingar, vänner och bekanta. Skillnaden är nämligen enorm mellan attityden till ämnet i våra länder och medan Jonkman främst skriver ur svensk synvinkel så skriver Cain helt ur Nordamerikanskt perspektiv, vilket till stora delar är mycket främmande för en svensk läsare. Kulturellt sett brukar man ju placera Sverige mitt e... Läs hela recensionen

 3. Mycket tänkvärd. Trösterik läsning för den som inte...
  Annette , 14 november 2013

  Mycket tänkvärd. Trösterik läsning för den som inte alltid skriker högst. Lätt att läsa trots sitt gedigna innehåll. Rekommenderas verkligen.

 4. Lovade mer än den höll. Intressant ämne men tappade...
  Mona Hellsten, 4 november 2013

  Lovade mer än den höll. Intressant ämne men tappade fokus med alla amerikanska exempel. Den borde ha skrivits av en tystlåten nordeuropé istället....

 5. Äntligen! Det här är en bok som bekräftar den som inte...
  Barbro Rocklin, 23 oktober 2013

  Äntligen! Det här är en bok som bekräftar den som inte vill vara sällskapets medelpunkt, som hellre läser en god bok än umgås ute på lokal. Fantastiskt att få stöd för att det inte är "fel" att vara introvert - och att alla typer av människor behövs för en bra balans.
  Ett minus dock för att bokens exempel nästan uteslutande tas från affärs- och finansvärlden. Med tanke på att författaren ägnat fem år åt research kunde man förväntat sig en utblick till fler samhällssektorer.

 6. En helt ny vetenskap (alla studier som presenteras)...
  Siri, 14 oktober 2013

  En helt ny vetenskap (alla studier som presenteras) som gjorde att jag fått en djupare förståelse både för mej själv och mitt barn. Kan slappna av och vara mej själv mer, acceptera mej själv ännu mer. Vi är många introverta, kreativa som inte har så stort behov av att socialisera bl.a. :)

 7. Borde vara obligatorisk läsning för alla. Önskar att...
  Mrs B, 10 september 2013

  Borde vara obligatorisk läsning för alla. Önskar att denna bok kan skapa underlag för den kunskap som behövs i alla sammanhag från förskolan till arbetslivet i umgänget människor emellan.
  Boken är lättläst och skriven i lättsam ton. Och - så mycket det finns att googla på, som berikar läsningen!

 8. Författaren berättar om hur introverta märks,...
  Lennart Jönsson, 10 augusti 2013

  Författaren berättar om hur introverta märks, uppfattas, missuppfattas samt vilka deras styrkor och svagheter är i företrädesvis extroverta samhällen. Boken beskriver hur introverta mår, när de håller sig inom sin personlighet respektive spelar extrovert. Bjuder på många värdefulla insikter och goda råd, men den är tidvis pratig.

 9. Intressant bok, men författaren har redan bestämt sig...
  Lina Cecilia Karlberg, 31 juli 2013

  Intressant bok, men författaren har redan bestämt sig att dela in mänskligheten introverta och extroverta och resonerar kring många kända personer som om det är självklart att de är det ena eller andra. Referenser till andra psykologiska fenomen saknas. Det blir lite endimensionellt för mig även om många av hennes resonemang och referenser till vetenskapliga studier är intressanta.

 10. Intressant kärna i ämnet som behandlas. Pratig och...

  Intressant kärna i ämnet som behandlas. Pratig och mycket text för att framföra tankegångar. Utgår till 100 % från amerikanska förhållanden och värderingar.

 11. Har inte hunnit med hela boken ännu, dock mera än...
  Ulla Cronhjort, 1 juli 2013

  Har inte hunnit med hela boken ännu, dock mera än hälften. Tycker mycket bra om den. Den har ett klart och tydligt upplägg och belyser intressant, aktuell forskning om både introverta och extroverta. Författaren ger en tydlig bild av vem hon är, vilket gör att hela boken är lätt att ta till sig.

 12. Mycket bra bok där Susan Cain hyllar de introvertas...
  Laila Mariana Olsson, 12 juni 2013

  Mycket bra bok där Susan Cain hyllar de introvertas livshållning. Jag rekommenderar att läsa boken och boken är också lättläst.

 13. Jag har bara börjat läsa boken, men såhär långt gillar...
  Inga-May Ahlqvist, 10 juni 2013

  Jag har bara börjat läsa boken, men såhär långt gillar jag upplägget; en blandning av fakta och författarens egna upplevelser. Lättläst.

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Tyst: de introvertas betydelse i ett samh...