Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2016-04-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127145801
Åsneprinsen (e-bok)

Åsneprinsen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2016-04-11
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns som ljudbok i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jim växer upp i arbetarklassens Hagsätra under sent 70-tal. Han är en blyg pojke vars roll bestäms av slumpen: under ett julspel i lågstadiet ger han upp ett åsneskri och blir från den dagen märkt som åsna. Talangen ger honom en plats i skolgårdshierarkin, men han inser också tidigt att den är det enda som är unikt med honom. Mats ska bli journalist och förändra världen, Erik ska bli rockstjärna men vad Jim ska göra av sitt liv är mer oklart. Med åren lär han sig gömma sina egna känslor och begär och istället flyta med i tillvaron som en boj bakom en båt.
Men någon gång måste man bli en person också. Eller? Kan man bryta upp och börja om, eller är vi för alltid fast i rollen som en gång gavs? Många år senare återvänder Jim till barndomens förort. I bagaget har han en känsla av någonting ofärdigt. En kärleksrelation, en vänskap, bandet till föräldrarna. Hur blev det egentligen som det blev?
Caroline Hainers andra roman är en finstämd, vemodig och rolig uppväxtskildring om ett liv i utkanten, en hommage till en plats och en berättelse full av längtan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Åsneprinsen