Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
469
Utgivningsdatum
2019-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Peter Staffansson
ISBN
9789127150904

Allt jag fått lära mig E-bok

(25 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-03-13
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Jag sträckläser denna bok. /.../ En djupt fascinerande skildring av religion, våld och identitet och hur Tara Westover skapar sig ett eget liv utifrån ett existentiellt nolläge." Nina Asarnoj, SR

"En enastående memoar" Barack Obama

"Westover undersöker sin barndom med avväpnande klarsyn och, än mer förbluffande, med nyfikenhet och kärlek, till och med gentemot de som har svikit henne." The New Yorker

En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning. Financial Times

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.

På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

"Denna välskrivna självbiografi är en riktig bladvändare ... Det här är en bok som alla bör läsa, även tonåringar på väg mot sin utvecklingsresa."
BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Allt jag fått lära mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Starkt och gripande
  Dalbert, 27 september 2023

  Fantastiskt spännande bok som fångar. Hemska och sorgliga berättelser om förlorad barndom. Starkt att resa sig upp och bli den människa som kan gå vidare i livet. Mycket tänkvärd

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 april 2019

  Allt jag fått lära mig av den amerikanska författaren Tara Westover är en mycket intressant och berörande bok. En väldigt bra skildring av en familj som lever nästan helt utanför samhället, som mormoner, fundamentalister, och survivalists. Man får följa en ung kvinnas liv och kamp för att få bli en del av samhället utanför, och att få gå i skolan.

  Boken är mycket välskriven och rörande. Och jag kan verkligen varmt rekommendera den.

 3. En fantastisk berättelse om en fantastisk kvinna.
  BOF, 24 april 2019

  En stark berättelse som slukade mig. Svårt att lägga ifrån sig. En berättelse om religiöst förtryck, dysfunktionell familj, familjekonflikter, dubbla lojaliteter och kunskapstörst.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tara Westover