Väderfenomen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
426
Utgivningsdatum
2019-08-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Farran-Lee, Martin (form)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
621 g
SAB
Hc
ISBN
9789127156920
Väderfenomen (inbunden)

Väderfenomen

Inbunden Svenska, 2019-08-10
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en vindlande, fascinerande och färgstark historia, som trots sitt mörka grundackord strålar av värme. Framför allt är skildringen av Igors relation till hans stora kärlek, Ljubov, enastående ömsint och vacker. [] som helhet är Väderfenomen en högst läsvärd, blandvändarspännande roman, vacker på det sätt som bara det verkligt skrämmande och sorgliga kan vara.
Expressen

Anna Fock har den stora berättarkonstnärens auktoritet, såväl i syrligt poetisk detalj som i panoramiskt svep.
Göteborgs-Posten

Kysjtym är ett litet samhälle i södra Uralbergen, okänt för de allra flesta. Men det skulle kunna fogas till en rad namn på platser som vi alltför väl känner till: Tjernobyl, Fukushima. Inte långt därifrån ligger Majak, den topphemliga anläggning som på femtiotalet var den sovjetiska atombombens vagga.

Igor växer upp i Kysjtym under Sovjettiden. En händelse i barndomen får avgörande betydelse för hur hans liv ska komma att utspela sig han blir vittne till en väns oförklarliga död, men saken tystas ner. Under sin uppväxt med mormor, mamma och syster, vidare till studier, upptäckten av punken och den första förälskelsen har han en ständig känsla av att det är något i själva marken som förgiftar människors tankar och kroppar.

Vad är det som har drabbat hans stad? Det kommer att dröja ytterligare en generation innan förhållandena börjar klarna. Den unga Ksenia blir miljöaktivist i ett annat Ryssland, som visserligen erkänt vad som hände 1957, men som ändå lever i förnekelse. Väderfenomen är en rik roman om familj, kärlek och vänskap: om liv som utspelar sig mitt i en nedtystad katastrof och om kampen för sanningen.

Anna Fock tilldelades för sin debutroman Absolut noll (2013) Borås Tidnings debutantpris och Katapultpriset. 2016 kom Cirkus Smuts. Fock har mutat in ett eget område i den sam tida prosan; hon skriver om liv i utkanten och återvänder med sin tredje roman till debutbokens ryska miljöer.

Det jag framför allt bär med mig från Anna Focks romaner är hennes förmåga att skildra grupper. En särskild blick på stökig och intensiv gemenskap. // Fock lånar effektiva grepp från spänningsromanen när hon kryssar mellan olika generationers öden för att avtäcka stora och små hemligheter, bland uppsökande agenter, jodtabletter och anteckningsböcker.
Aftonbladet

Fock styr sin intrig som en krimförfattare. Det är cirklar i cirklar och mystiska samband som långsamt uppdagas. Överhuvudtaget är hon en hantverksskicklig författare; övertygande i detaljer, sinnliga iakttagelser, dialoger, miljöer, rum. Särskilt den desperata nergångenheten i 60-70-talets Sovjet tecknas med filmisk talang och ett konstant driv.
Gefle Dagblad (Mittmedia)

En varmt och realistiskt berättad släktsaga
Värmlands Folkblad

Anna Fock har skrivit en roman där de mellanmänskliga relationerna står i centrum, där släkt-, vänskaps- och kärleksband sätts på prov; band som ömsom brister, band som ömsom håller. // Rekommenderas!
Borås Tidning

Hänförande trovärdigt om en strålningskatastrof
Arbetarbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Väderfenomen
 2. +
 3. Absolut noll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Absolut noll av Anna Fock (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Fock

 • Cirkus Smuts

  Anna Fock

  Den hösten var Elisabet på sitt obehagliga humör. Ärren på Jims lår började framträda igen, Stella var besatt av en oåtkomlig kärlek och för varje dag som gick blev det allt svårare för Jakob att verka upptagen bakom sitt skrivbord på universitete...

 • Absolut noll

  Anna Fock

  Vinter i Sankt Petersburg. Några unga bögar på drift. En korrumperad, våldsbenägen snut. En förälskad gatsopare. Resan till barndomens datja över nyår. Det är så kallt det kan bli. »Absolut noll« är Anna Focks debutroman. KRITIKERRÖSTER »Kanske ju...

Bloggat om Väderfenomen