En stund är vi vackra på jorden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2020-04-03
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127161047
En stund är vi vackra på jorden (e-bok)

En stund är vi vackra på jorden (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-04-03
119
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En stund är vi vackra på jorden är ett brev från en son till en invandrad mor som inte är läskunnig och som därför aldrig kommer att förstå allt det han längtar efter att få säga. Ändå måste huvudpersonen Little Dog, som är i tjugoårsåldern, försöka hitta de rätta orden.
Berättaren mobiliserar språkets hela kraft för att fylla det hålrum där orden sviker och våldet regerar. Som i hemmet präglat av fattigdom och armod, där en mor och mormor med traumatiska erfarenheter av Vietnamkriget tar ut sin frustration på Little Dog mellan manikyrkunderna. Som i det omgivande samhället som märker ut hans gryende sexualitet som fel. Den första förälskelsen i en äldre pojke, en förtrollad sekvens som utspelar sig mot fonden av ett USA söndertrasat av klassklyftor och en skenande opiatkris, blir endast en tillfällig respit från kampen för att hitta en plats, sin plats. Little Dog fortsätter att samla sina trasiga bitar och tvätta dem rena från råhet och smuts tills de skimrar av förundran.

?Att läsa den här boken är att låta hela ditt liv fyllas upp av den, men inte på något övergående sätt. Vuongs poesi stannar kvar i blodet långt efter det att orden tagit slut.?
USA Today

?[Vuong] ar en fantastisk historieberättare ? Den här boken är ingen vanlig roman. Den här saken lever.?
Entertainment Weekly

Ocean Vuong, född i Saigon och utbildad i USA, debuterade som poet med samlingen Natthimmel med kulhål (2016, på svenska 2017). Hans romandebut har alltsedan dess varit mycket emotsedd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Vuong Ocean

  • Natthimmel med kulhål

    Vuong Ocean

    En av de senaste årens stora litterära sensationer Sverigebesök 31:a maj i samtal med den hyllade franske författaren Édouard Louis på Kulturhuset Stadsteatern VINNARE av Whiting Award for Poetry VINNARE av Thom Gunn Award VINNARE av T.S Eliot Pri...

Bloggat om En stund är vi vackra på jorden