Allt jag fått lära mig (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (273.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Katarina Cohen
Utgivningsdatum
2019-03-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127162396
Allt jag fått lära mig (ljudbok)

Allt jag fått lära mig (ljudbok)

(32 röster)  |  Läs 5 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-03-15
179
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 89 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
 • Skickas inom 1-2 vardagar
  Bokus Pluspris: 175 189
 • Laddas ned direkt
  129
Visa alla 2 format & utgåvor
"En bok som jag önskar att alla ska läsa" Ingalill Mosander, Go'kväll

"Jag sträckläser denna bok. /.../ En djupt fascinerande skildring av religion, våld och identitet och hur Tara Westover skapar sig ett eget liv utifrån ett existentiellt nolläge." Nina Asarnoj, Sveriges Radio

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om familj, lojalitet och självförverkligande.

Boken är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården en värld som kan ge henne ett helt annat liv.

På en gård vid bergets fot i Idaho bor Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset, hennes mamma behandlar såren med örtomslag. Familjen är mormoner och survivalists de lever helt avskärmade från samhället. Tara är 17 år när hon för första gången sätter sin fot i en skola. Hon har aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy, Martin Luther King.

"Det här är en fullständigt makalös, självbiografisk berättelse om en ung kvinna som visar en ofattbar styrka i möte med extrem fattigdom och fanatisk religiositet."
Ingalill Mosander, Go'kväll

"Denna välskrivna självbiografi är en riktig bladvändare ... Det här är en bok som alla bör läsa, även tonåringar på väg mot sin utvecklingsresa."
BTJ

"En enastående memoar" Barack Obama

"Westover undersöker sin barndom med avväpnande klarsyn och, än mer förbluffande, med nyfikenhet och kärlek, till och med gentemot de som har svikit henne." The New Yorker

En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning. Financial Times
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Allt jag fått lära mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra!
  Bettan, 23 maj 2019

  Gav en känsla av overklighet samtidigt som den kröp väldigt nära. Lyssna!

 2. Spännande biografi
  Katarina, 7 maj 2019

  Gripande, medryckande historia som handlar om familj och identitet, rötter och vingar. Skrivet som en självklar melodi. Hjärtskärande, stärkande. Kunde inte sluta lyssna.

 3. Välskriven, hemskt och svår att släppa
  Jeanette, 17 april 2019

  En välskriven bok som är hemsk att lyssna på, hur kan man behandla sin familj och barn på ett sådant sätt. Samtidigt som hon lyfter fram ett annat perspektiv och ger en en möjlighet att fundera på vad som är utbildning och vad är det som vi verkligen behöver kunna. Vad händer också med oss som människor när vi avskärmas från vår omvärld och bara "matas" med en bild från våra närmaste. Kommer bära med mig den länge, länge...

 4. Känns i hjärtat
  Michael S (Stockholm), 6 april 2019

  Lyssnade på ljudboken och störde mig till en början på den något robotliknande uppläsningen, men allt eftersom så var det just det som gjorde att den tragiska berättelsen fick en extra gripande effekt. Den känns i hjärtat och är svår att smälta rent mentalt. En bok jag kommer att minnas för lång tid framöver.

 5. Gripande
  Åsa, 3 april 2019

  Mycket intressant berättelse om människor vars liv ramas in av religion, rädsla för staten samt målet om att bli självförsörjande.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Tara Westover

Bloggat om Allt jag fått lära mig