Ett liv på vår planet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (131.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Henrik Ekman
Utgivningsdatum
2020-11-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Joachim Retzlaff
ISBN
9789127170285
Ett liv på vår planet (ljudbok)

Ett liv på vår planet Ljudbok

(25 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-11-06

Styckköp

126

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
David Attenboroughs budskap om hopp och lösningarna för att rädda vår planet. Inläst av Henrik Ekman.

David Attenborough har sett mer av världens natur än någon annan. I över sjuttio år har han i sina naturfilmer visat oss vår planet i all sin storslagenhet.

David Attenborough är idag 93 år gammal. Han har besökt jordens alla kontinenter, har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom.

Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturskildrare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sitt liv.

Attenborough tar upp några av de största utmaningarna som vår planet står inför och ger oss insikt om den enorma förlust av natur som skett under en enda livstid. Men han har också ett starkt budskap om hopp för framtida generationer och presenterar lösningarna för att rädda vår planet från katastrof.

Den här boken är hans vittnesmål och vision för framtiden.

Jag heter David Attenborough och jag är 93. Jag har levt ett verkligt extraordinärt liv. Inte förrän nu har jag riktigt uppskattat hur extraordinärt.

Den levande världen är ett unikt och spektakulärt underverk. Trots det lever vi människor på jorden på ett sätt som leder till dess förfall. Människan har överskridit världen.

Den här boken är mitt vittnesmål och min vision för framtiden. Den är berättelsen om hur vi kom att begå detta vårt största misstag och hur vi, om vi agerar nu, fortfarande kan rätta till det.

Vi måste lära oss hur vi arbetar med naturen snarare än mot den - och jag ska berätta hur.

"Framtiden är alltid svår att sia om, men Attenboroughs stora erfarenhet och balanserade resonemang gör Ett liv på vår planet i princip ett testamente till ett viktigt dokument." BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ett liv på vår planet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla borde läsa den!
  -, 26 april 2022

  En populärvetenskaplig skrift som är både fängslande och obehaglig. Mycket faktaspäckad och med mycket exempel på fenomen, som Attenborough lyckas förmedla med ett intressant språk. Jag satt som bergtagen och lyssnade, både med panik och en känsla av hopp, om vartannat. Klart står att den påverkade mig och jag hoppas att den påverkar fler!

 2. Otrolig sammanfattning
  -, 9 mars 2021

  Otrolig sammanfattning av ett livs naturupplevelser och insikter. Intressanta framtidsspaningar och tillbakablickar. Rekommenderas starkt för den med natur och / eller hållbarhetsintresse. Man går inte vidare oberörd.

 3. Ett varningens ord,
  -, 12 februari 2021

  I troligen den så ofta framkallade grevens tid anser jag!

 4. Borde vara obligatorisk att läsa!
  -, 7 februari 2021

  Här har vi en person, David Attenborough, som har bevittnat mänsklighetens påverkan på jorden. Alla borde lyssna på detta. Det är livsviktigt, inte bara för nu utrotningshotade arter, utan för mänskligheten.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna