God natt! : om små och stora barns sömn (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (153.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johanna Hermann Lundberg
Utgivningsdatum
2019-12-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127827516

God natt! : om små och stora barns sömn Ljudbok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2019-12-07

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Från småbarnsårens trötta nätter med ungar som har svårt att somna, till tonårstidens omvända dygnsrytm God Natt! är den enda bok om sömn en förälder behöver från vaggan till studenten.

Barns- och ungdomars normala sömn och de vanligaste sömnstörningarna blir belysta ur ett biologiskt och kulturellt perspektiv. De viktigaste frågorna om barns sömn besvaras och boken ger hjälp till föräldrar som vill få sina barn att sova gott (och helst hinna ta sig en lur själva också).

Författarna är båda leg. psykologer och utifrån modern sömnforskning granskas det vetenskapliga stödet för olika metoder att komma till rätta med sömnproblem och ovanor.

Precis som för vuxna är sömnbehovet hos barn individuellt och det går inte säkert att säga att det ena eller andra barnet prompt ska sova ett visst antal timmar. Det enkla svaret på hur mycket sömn ett barn behöver är alltså den mängd som gör barnet utvilat.

Det mest slående när man undersöker barns sömnlängd är dock just den väldigt stora variationen i när de somnar på kvällen, hur länge de sover på natten och hur länge de är vakna på dagen.

Man hör ju och läser överallt att barn som är åtta år ska sova från klockan åtta på kvällen, annars får de för lite sömn. Det har stressat mig något oerhört eftersom vår dotter aldrig velat somna så tidigt. Kvällarna har blivit infernon av tjat om att hon ska lägga sig, släcka lampan, ligga still, försöka sova. Det var en så enorm lättnad när en psykolog berättade för mig att den sortens rekommendationer inte gäller alla barn utan att man måste utgå från sitt eget barn och vilket sömnbehov det har. Nu kan jag låta henne vara vaken längre och våra kvällar är plötsligt mysiga. Så oändligt mycket skönare! Jag önskar bara att jag hade fått veta det lite tidigare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God natt! : om små och stora barns sömn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Inget för mig men kanske för andra
    -, 11 januari 2023

    Jag tyckte den var ganska okej. Mycket fakta och inte så mycket som hjälpte mig.
    Det var bara min upplevelse, den kanske kan hjälpa andra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna