Svenska fåglar : jämför och lär känna 40 arter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Källberg, Jonas (form)
Illustratör/Fotograf
Jonas Källberg
Dimensioner
238 x 176 x 11 mm
Vikt
335 g
SAB
uUgg
ISBN
9789129724554
Svenska fåglar : jämför och lär känna 40 arter (inbunden)

Svenska fåglar : jämför och lär känna 40 arter

(15 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-03-13
179
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Lär känna koltrasten, rödhaken och kråkan. Hur ser dom ut, hur stora är dom och vad äter dom? Svenska fåglar jämför och lär känna 40 arter är en nyskapande faktabok om våra vanligaste fågelarter. Spännande faktatext kombineras med lekfulla illustrationer, snygga symboler och överskådlig grafik.

Martin Emtenäs, känd från TV-programmen Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret, har tillsammans med illustratören och formgivaren Jonas Källberg skapat en modern och annorlunda fågelbok med fåglar som du känner igen, avbildade som du aldrig sett dom förut. För såväl nybörjare som nördar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svenska fåglar : jämför och lär känna 40 arter
 2. +
 3. Svenska däggdjur : jämför och lär känna 46 arter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska däggdjur : jämför och lär känna 46 arter av Martin Emtenäs (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Svenska fåglar : jämför och lär känna 40 arter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Smart och fin faktabok om fåglar

  Fantastisk bok, smart, utbildande och med pokémon inspiration skapas en extra nyfikenhet.
  Även som vuxen kan man lära sig ett och annat.

 2. Rekommenderas starkt tillsammans med spelet!
  Linnea L, 31 maj 2022

  Vi har både boken och spelet och det är stora favoriter här hemma! Genial idé att fåglarna presenteras i ett Pokémonliknande format! Boken uppfattades som intressant men kunde initialt inte konkurrera med barnens Pokémonintresse. När vi köpte spelet och det stod klart att man får stor fördel av att ha koll på fåglarna och fakta om dem blev det jätteintressant för hela familjen och 5-åringen är nu den vassaste fågelexperten här hemma. Det var en del kommentarer bland recensionerna om att en de... Läs hela recensionen

 3. Dåliga illustrationer. Hur ska barn kunna lära sig vad...
  Margareta Filipsson, 6 april 2022

  Dåliga illustrationer. Hur ska barn kunna lära sig vad fåglarna heter när bilderna är så dåliga. Gillar den inte så jag ger den inte till mitt barnbarn som det var tänkt.

 4. Stor favorit
  Eva Maria Widlund-Tedros, 6 januari 2022

  Den annars rätt spralliga sonen på 5 år sitter och noga studerar fåglarna. En sak är själv fåglarna, med de pedagogiska symbolerna är han helt fascinerad över. Jag tror att det handlar om att han har länge varit nyfiken på bokstäver och text, och plötsligt så han vad "symbolerna" berättar. Och visst blir det charmiga missuppfattningar, "mamma titta, den här fågeln bor i tempel (fjällen) och det tycker precis som jag om pappersflygplan (symboler om fågel flyger långt som ett flygplan eller kor... Läs hela recensionen

 5. Men jag/barnbarnet saknade:
  Magdalena Ronnby, 14 mars 2021

  ... svenska rovfåglar! Var är ormvråken? Duvhöken? Kungs- och havsörnen? Av informationen inför köpet framgick det inte att det bara var småfåglar, kråkfåglar etc...

 6. Söt och välstrukturerad
  Margareta, 6 januari 2021

  Det är en bok som kan fungera för både liten och större. Vackra stora bilder med fågeln i sin miljö. Massor med fakta, men med symboler blir det inte tungt.
  Jag har gett den till 6-åringen. Tror det kan fungera i många år, men vänder mig lite mot att fåglarna ser väl barnsliga ut.

 7. Modern och lätt att ta till sig

  I denna moderna fågelbok för barn har Emtenäs och Källberg tydligt inspirerats av Pokémon-böcker. Med nyskapande illustrationer och en överskådlig grafik så får vi inte bara bekanta oss med fåglarnas utseende utan även i vilka biotoper vi återfinner dem, deras flyttvana, föda och typ av bo. Vi får också veta hur stora de är och deras utbredning i Sverige samt mer därtill i fågelns tillhörande faktatext.
  De olika fåglarna kategoriseras i olika kapitel så som duvor, kråkfåglar och trastar.... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Bokvideo