Grim (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Utgivningsdatum
2022-01-07
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lina Neidestam
ISBN
9789129734553

Grim E-bok

(7 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2022-01-07

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter.

Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.

Trettio år tidigare, i åttiotalets Stockholm, förändras livet för sextonåriga Håkan när han lär känna Grim. De lever och andas musik och har stora planer för sitt death metal-band. Allt går i kras när Grim dör, och Håkan lägger ner bandet.

Vad var det egentligen som hände? Kasper, som är Håkans son, försöker ta reda på det. Tillsammans med Iris nystar han i de myter som omger bandet och hans pappas bästa vän. Grim, som dog så ung, helt oförklarligt. Vem var han? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar?

Grim är en gotisk spänningsroman som utspelar sig i samma Stockholm som den hyllade Norra Latin (2017). Det är en berättelse om ensamhet och gemenskap, vänskap och familj, och konstens livsomvälvande krafter.

Sara Bergmark Elfgren debuterade med Cirkeln (2011) och är även dramatiker och manusförfattare. Hennes verk har översatts till ett tjugotal språk, samt nominerats till Augustpriset, Nordiska Rådets Barn-och Ungdomslitteraturpris och Prix Europa. Bland hennes övriga verk finns poddserien De dödas röster och teveserien Deg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Grim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4 av 5
    Britt-Marie Kullin, 16 maj 2022

    Den här boken, Grim, av författaren Sara Bergmark Elfgren klassas som en spänningsroman för unga vuxna. Men precis som Saras förra bok, Norra Latin, tycker jag att den passar lika bra för äldre läsare. Jag tyckte mycket om boken, som var väldigt välskriven och hade många bottnar och djup. Jag rekommenderar absolut boken, och ser fram emot kommande böcker av författaren.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Bergmark Elfgren