Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2017-05-04
Förlag
B. Wahlströms Bokförlag
Översättare
Lina Erkelius
ISBN
9789132162930
Färgen på drömmar (e-bok)

Färgen på drömmar (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-05-04
95
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
New Orleans franska kvarter år 1950.

Sjuttonåriga Josie Moraine har en liten pistol fastspänd vid sitt högra ben, dold under kjolen. Hon är på väg från sitt ena arbete som bokhandelsbiträde, till sitt andra, som städerska på en bordell. Hon gör allt för att undvika blickarna hon får. Det är femtiotal i New Orleans, och Josie är dotter till en hora.

Josie längtar bort. New Orleans är hett, farligt och spännande ? men inte för en ung kvinna som Josie. Hon vill lämna staden och börja studera långt därifrån. Men hon har inga pengar och inga referenser.

När Josies mor rymmer med en gangster och ett samband mellan maffian, moderns flykt och ett mystiskt dödsfall avslöjas, befinner hon sig plötsligt mitt i en otäck mordutredning. Drömmen om ett annat slags liv verkar mer ouppnåelig än någonsin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sepetys Ruta

  • Strimmor av hopp

    Sepetys Ruta

    "De förde bort mig i nattlinnet." Lina är bara femton år när Sovjets hemliga polis en kväll tvingar sig in i deras hus och för bort hela familjen. Lina, hennes mamma och lillebror skiljs från pappan och tvingas upp i en smutsig tågvagn och inleder...

  • Tårar i havet

    Sepetys Ruta

    Historiens största fartygskatastrof är nästan helt okänd, trots att den krävde över 9 000 liv och inträffade bara 15 mil från den svenska kusten. RUTA SEPETYS har ägnat tre år åt arbetet med att skildra denna katastrof. Resultatet är Tårar i havet...

Bloggat om Färgen på drömmar