Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 7)
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2013-10-30
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
233 x 160 x 25 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789137137490
Vindsjälar (inbunden)

Vindsjälar

(107 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2013-10-30
209
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor

Äntligen är Mons Kallentoft tillbaka med en ny nervkittlande deckare! I nya Vindsjälar letar kriminalinspektör Malin Fors febrilt efter ledtrådar när 79-årige Konrad hittas hängd på ett vanskött äldreboende. Kallentofts succédeckare med Linköpings främsta kriminalinspektör Malin Fors i spetsen har blivit omåttligt populär.

Succéserien om Malin Fors fortsätter

Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.
Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet.
Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Uppgifterna är motsägelsefulla, händelseförloppen förvirrade. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?
Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Är fler gamla människors liv i fara? Malin söker trevande efter ett mönster.
Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.

Om Vattenänglar

"Kanske är "Vattenänglar" Mons Kallentofts allra bästa kriminalroman. Hittills, vill säga. Språket har han alltid haft, likaså nerven och intrigsnickeriet. Och Malin Fors var redan från början en av de intressantaste huvudpersonerna på den svenska deckarscenen. ... Den här gången är allt en enda väl sammanhållen helhet." Östgöta Correspondenten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vindsjälar
 2. +
 3. Himmelskriket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himmelskriket av Mons Kallentoft (inbunden).

Köp båda 2 för 409 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Vindsjälar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vindsjälar
  PiaLia, 20 juni 2014

  En typisk Kallentoft bok, dock med ett mycket aktuellt och viktigt ämne, som ruskar om en och får åtminstone mig att reagera. Bra i hängmattan i sommar.

 2. Den var också mycket bra Men jag gillar alla...
  Margareta Johansson, 17 januari 2014

  Den var också mycket bra
  Men jag gillar alla böckerna som Mons Kallentoft har skrivet .Alltid spännande och kluriga
  Så läs gärna denna bok och gärna de andra också iserien.

 3. Otroligt spännande på ett enkelt men raffinerat sätt...
  Johanna , 15 januari 2014

  Otroligt spännande på ett enkelt men raffinerat sätt precis som det brukar vara i Kallentofts böcker!
  Måste absolut läsas se dock till att ha gott om tid för man vill inte lägga den i från sig!

 4. Vindsjälar var tyvärr inte i samma klass som...
  Monica (Tranås), 2 januari 2014

  Vindsjälar var tyvärr inte i samma klass som Kallentofts tidigare böcker. Inte lika spännande. Såg mycket fram emot den men blev lite besviken. Kanske kom den för snabbt ? Gillar annars att läsa hans böcker om personerna som man får följa i varje bok. Jag kommer i alla fall att sluka hans kommande böcker.

 5. Tycker att den är bra men inte lika bra som dom andra....
  Ingrid Lisbet Ekdahl, 1 januari 2014

  Tycker att den är bra men inte lika bra som dom andra. Saknar stunsen, samtidigt som det är intressant att hans ämne med äldre-och handikappomsorg beskrivs med relevans.

 6. Kanske inte lika spännande som hans tidigare böcker...
  yvonne sjösten (ingelstad), 13 december 2013

  Kanske inte lika spännande som hans tidigare böcker men ändå njutbar läsning. Den kändes aningen oavslutad men så är ju fallet med de flesta moderna "deckarna". Jag får alltid tankarna - jaha, han/de tänker sig en fortsättning.

 7. Inte Kallentofts bästa bok men inte heller den sämsta....
  Helena Pettersson, 6 december 2013

  Inte Kallentofts bästa bok men inte heller den sämsta. Lättläst. Har man läst Kallentofts tidigare böcker blir man inte jättebesviken över denna.

 8. Jag har läst alla tidigare böcker av Mons Kallentoft...
  Ninna, 21 november 2013

  Jag har läst alla tidigare böcker av Mons Kallentoft och polisen Malin Fors. Jag tycker inte att denna bok är en av de bästa, men tar upp ett angeläget ämne som vår äldrevård och gravt handikappade som "göms " undan, som Malins bror. Väcker tankar, hur vill jag/vi ha vår äldrevård. Den tar också upp våra" tillkortakommande" i livet vilket känns bra, när alla vill att allt skall vara så perfekt, vilket ju livet inte är.
  Ja boken väcker tankar som vi annars skjuter undan.

 9. En ganska ointressant berättelse som inte fångar....
  Gunilla Gademan, 18 november 2013

  En ganska ointressant berättelse som inte fångar. Mycket upprepningar och ett tema, åldringsvård, som bara skrapar litet på ytan. Författarens sämsta.

 10. Vindsjälar är den sjunde boken i serien om Malin Fors...
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 9 november 2013

  Vindsjälar är den sjunde boken i serien om Malin Fors och alla dom andra inom och runt omkring polisen i Linköping. Jag har läst alla dom sex tidigare böckerna, och här är en länk till den sjätte boken, Vattenänglar.

  Tycker faktiskt att böckerna bara blir bättre och bättre. Har gillat Mons Kallentofts böcker ända från början, men jag tycker som som sagt var bättre och bättre om dom.

  Just denna bok handlar mycket om bristerna inom äldrevården, och känns väldigt aktuell. Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Bloggat om Vindsjälar