Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 9)
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2015-10-19
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
233 x 160 x 25 mm
Vikt
568 g
SAB
Hc
ISBN
9789137137513
Eldjägarna (inbunden)

Eldjägarna

(70 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-10-19
203
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Efter vatten, luft och jord kommer eld ...

Eldjägarna är Mons Kallentofts nionde roman om den nervigt intuitiva och skickliga kriminalinspektören Malin Fors. En historia om hur våldets verkningar kan färdas över jorden och få människor att begå handlingar som de aldrig trott sig vara kapabla till.

Hur hamnade jag här? Malin Fors står som förstenad. Skogen är fortfarande mörk i den tidiga septembermorgonen, från ett industriområde utanför Linköping sprids lukten av brandrök och framför sig på marken ser hon det brända liket av en kvinna.

Dagen innan har en nioårig pojke hittats död i en container. Mördad. Han kom från ett trasigt hem, och det visar sig att han ofta flydde ut ensam om kvällarna. Men vem kan ha velat honom så illa? Även om det verkar långsökt anar Malin att det finns ett samband, på något vis hör han och kvinnan ihop. För vem vet hur vägar korsas och människor möts?

"Eldjägarna är den bästa i den fristående sviten inspirerad av de fyra elementen. Här får han med dagsaktuella frågor på ett bra sätt i berättelsen om ett bränt lik som hittas i skogen. Spännande och inkännande med mersmak!"
Upsala Nya Tidning

" ... intrigen är intelligent, och handlar huvudsakligen om nutidens globala slavarbetare som forslas över jorden och även finns i Sverige. Det handlar också om det svenska samhällets oförmåga att rädda sina svagaste. Mördarna är skrämmande trovärdiga, vilket är ovanligt i genren."
Dagens Nyheter

"På sedvanligt Kallentoftvis får de döda tala och mottagaren är förstås den engagerade, men så sköra Malin Fors. Rappt, omänskligt och bladvändande."
Nerikes Allehanda

"Mons Kallentoft rör sig elegant mellan olika samhällsklasser i Linköpingstrakten och samhällsskildringen är ständigt närvarande. ... Styrkan är också personskildringen, främst av Malin Fors, men även av de andra poliserna. ... Rekommenderas."
Byggnadsarbetaren

"Som vanligt planterar författaren skickligt det gällande elementet i berättelsen. Det brinner. I människohjärtan och i världen."
Dagens Bok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eldjägarna
 2. +
 3. Djävulsdoften

De som köpt den här boken har ofta också köpt Djävulsdoften av Mons Kallentoft (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Eldjägarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Otäckt spännande och magisk
  Marianne Ståhl, 20 april 2016

  En av de mest spännande böckerna jag läst på senare tid. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Att låta de döda få en röst var ett nytt grepp.

 2. Kommentar

  Jag älskar verkligen Mons Kallentofts böcker. Han skriver så bra och det blir alltid spännande. Svår att lägga ifrån sig.

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 1 november 2015

  Det här är den nionde boken om kriminalinspektören Malin Fors i Linköping. Jag har läst alla dom åtta tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är en länk till min recension av den senaste boken, den åttonde, "Jordstorm".

  Jag har hört ryktats om att "Eldjägarna" ska vara den sista boken i serien, men jag hoppas verkligen att det är ett felaktigt rykte, för jag skulle gärna läsa fler böcker om Malin Fors och dom andra i Linköping.

  "Eldjägarna" var precis lika bra... Läs hela recensionen

 4. Kall kallentoft
  silver, 28 oktober 2015

  Visst har boken ett underhållningsvärde men nog tycker jag att detta är den sämsta boken i serien om Malin Fors. Det vill sig inte riktigt för Kallentoft den här gången!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Eldjägarna