Hunger och törst : svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-08-26
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137143460
Hunger och törst : svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör (e-bok)

Hunger och törst : svensk måltidshistoria från överlevnad till statusmarkör E-bok

E-bok,  Svenska, 2015-08-26

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I början av 1900-talet var kosten i det närmaste ett nödvändigt ont. Idag uppfattar en förkrossande majoritet minsta kanelbulle som en angelägenhet för hela världen. Richard Tellström försöker svara på varför vi egentligen är så fixerade vid vad, hur och när vi äter - och ger oss nya halsbrytande perspektiv på vårt förhållande till det mest mänskliga av alla kulturuttryck: måltiden.

Det är måltiden som gör oss människor till just människor. Varje dag, genom hela livet, uttrycker vi vår kulturella tillhörighet med det vi äter. Det är våra livsmedelsval som visar varifrån vi kommer, vad vi är medvetna om och vilken karriär vi gjort. Men vi mörkar och småljuger också om vad vi äter, helst lyfter vi fram de mest tilltalande bitarna.

Richard Tellström är mannen bakom de mathistoriska kunskaperna i tv-succéerna "Historieätarna" och "Landet Brunsås". I den här boken berättar han historien om vår svenska vardagsmatkultur, från småhärsket fläsk till tacopaj, och om måltidens betydelse för våra relationer. Följ med och förstå resan som har gjort oss till homo gastronomicus.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Richard Tellström