Allting trasigt ska bli helt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Helena Mobacke (del 3)
Utgivningsdatum
2015-07-15
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137145174
Allting trasigt ska bli helt (e-bok)

Allting trasigt ska bli helt (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-07-15
53
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Alla flyr - men från vad?

Allting trasigt ska bli helt är tredje delen i Johanna Mos kritikerrosade serie om Helena Mobacke. En kriminalroman om att fly, sitt land och sitt förflutna, och om att hitta fram till en tillvaro som känns hel.

Två personer närmar sig Skärholmens torg från olika håll: femtonåriga Zemar Ahmadi och sextiotvååriga Gunnar Andersson. Det är sommar och helg, allt verkar stilla. Men lugnet är bedrägligt. Plötsligt smäller det. Lågor slår upp från en gammal rostig Volvo och gatstenar haglar genom luften. I tumultet som uppstår knivhuggs Gunnar till döds. Någon håller fast Zemar: Det var han som gjorde det.

Utredningssituationen är minst sagt knepig för den kontroversiella kriminalkommissarie Helena Mobacke och hennes grupp vid Söderortspolisen. På något sätt måste de ta reda på hur och varför Gunnar Andersson dog och om det har med upploppet i Skärholmen att göra. Under utredningens gång tvingas polisen Herman Tingwall konfrontera det som hände när han själv var femton. Det som fick honom att fly hembyn. Inget är som det ser ut att vara.
"En bra berättelse med flera bottnar, snabbläst och spännande."
Dagens Nyheter

"Mo avstår från effektsökeriet som ofta vidhäftar genren och siktar -istället in sig på polis-arbetets -realiteter och de enskilda människorna, på bägge sidor om lagen. Hon ger en ovanligt trovärdig skildring av ett brottsoffers långdragna kamp för att komma till-baka till livet genom att huvudpersonen själv, bokserien igenom, sörjer sin mördade son. Bokens samhällskritiska udd är riktad mot dagens vi-och-dom-mentalitet."
Göteborgs-Posten

"Psykologiskt och aktuellt drama ... Historien känns både verklig och aktuell, öppningen i Skärholmen en levande samhällsskildring. Gestaltningen av såväl miljöer som karaktär är utmärka, och som läsare är man verkligen med hela vägen igenom."
VLT

" ... ämnena hon tar upp, med upplopp, fördomar och polisens inte alltid korrekta metoder, är intressanta och ger tyngd åt en genre som ibland enbart verkar vara ute efter effektsökeri."
Hallands Nyheter

"Tycker att Johanna skriver på ett så lättläst sätt med ett så skönt flyt i. Gillar verkligen karaktärerna i boken ... blandningen av polisliv och privatliv. ...

Johanna Mo platsar verkligen bland mina favoriter. Hoppas på många böcker i serien. Rekommenderar absolut den här boken."
Bims bokblogg

"Liksom i de tidigare böckerna skriver Johanna Mo med ett språk av god kvalitet och med bra driv i sin berättelse. Samtidigt vilar det ett saktmod och en eftertänksamhet över boken. Det är spännande, men det är ingen action-thriller. Johanna Mo väljer istället att hålla sig nära verkligheten och att skildra den lilla människan. Det gör att boken känns väldigt realistisk och väl genomtänkt. Skulle jag jämföra med någon annan svensk författare är Tove Alsterdal den jag först kommer att tänka på. Med tanke på att hennes deckare prisats av bland annat Svenska deckarakademin är jämförelsen menad som en komplimang.

...

För den som är sugen på att läsa en välskriven deckare som skildrar vår samtid väl är Allting trasigt ska bli helt ett utmärkt val."
Johannas deckarhörna

Omslagsformgivare: Eric Thunfors
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Allting trasigt ska bli helt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 29 juli 2015

    Det här är Johanna Mos tredje bok i serien om kriminalkommissarie Helena Mobacke. Jag älskade dom två tidigare, och jag älskade även den här. Här är en länk till min recension av bok nummer två i serien, "Vänd om och var stilla", och i det inlägget finns även en länk till bok nummer ett, "Döden tänkte jag mig så".

    Tycker att Johanna skriver på ett så lättläst sätt med ett så skönt flyt i. Gillar verkligen karaktärerna i boken. Och jag tycker mycket, mycket om att hon så detaljerat s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Allting trasigt ska bli helt