Blå längtan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-05
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137151120

Blå längtan E-bok

(8 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-09-05

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem sätter djupa spår.

Jorinda mördas och Naomi hamnar på barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära "det onda märket". Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Andra världskrigets fasor ligger bara några år bort och sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Blå längtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En fin bok i ett (fler) annerlunda miljö(n)
  Lars Gardan, 6 mars 2024

  Blå Längtan är väldigt mycket 'feel good' dock blandat med chokerande 'feel awfully bad'. Upplevelserna i Afrika är mestendels skrämmande. Även det också finns gjädje, hopp och mycket kärlek. I Sverige finns mest kärlek.
  Det är min första bok av Elisabeth Nemert. Hennes beskrivningar av doftar och stemningar i Afrika - speciellt relationerne mellan elefant och människa och lejon och människa är oförglömliga.

  Författaren tar oss med rundt i världen mest bland priviligerade människ... Läs hela recensionen

 2. Underbar läsning
  Bibbi , 9 februari 2022

  Mitt första intryck var att det var lite jobbiga miljöer som beskrevs men efter ett tag kändes de som mycket väl formulerade inledningar till en fantastiskt historia. Jag älskade att den innehöll så mycket, både kärlek och problem men också en nutidsskildring som återupplivade minnen. Naturskildringarna liksom personskildringarna var mycket fina och slutligen skrattade jag mycket åt den underbara papegojan.

 3. En väldigt engagerande bok.
  Lars-Eric, 19 september 2018

  Ibland har det varit tårar för att flickor behandlas så grymt och ibland för att berättelsen är så gripande. Jag tycker att det är så befriande att kunna gå in i en bok och låta känslorna ta tag i mig så att jag i långa stunder inte ser texten för tårarna som trillar. Men jag vet efter att ha läst alla tidigare böcker som Elisabet Nemert skrivit att kärleken vinner till slut.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert