Blå längtan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-09-05
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137151120
Blå längtan (e-bok)

Blå längtan (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-09-05
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem sätter djupa spår.

Jorinda mördas och Naomi hamnar på barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära "det onda märket". Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Andra världskrigets fasor ligger bara några år bort och sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blå längtan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En väldigt engagerande bok.
    Lars-Eric, 19 september 2018

    Ibland har det varit tårar för att flickor behandlas så grymt och ibland för att berättelsen är så gripande. Jag tycker att det är så befriande att kunna gå in i en bok och låta känslorna ta tag i mig så att jag i långa stunder inte ser texten för tårarna som trillar. Men jag vet efter att ha läst alla tidigare böcker som Elisabet Nemert skrivit att kärleken vinner till slut.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Blå längtan