Där kräftorna sjunger (e-bok)
På topplistor
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-04-29
Förlag
Bokförlaget Forum
Översättare
Cecilia Berglund Barklem
ISBN
9789137155067
Där kräftorna sjunger (e-bok)

Där kräftorna sjunger (e-bok)

(83 röster)  |  Läs 14 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-04-29

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Internationell succé - nu på svenska. En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne "Träskflickan" och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv. "Där kräftorna sjunger" var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Där kräftorna sjunger. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Stillsam spänning
  -, 8 april 2021

  Jag fastnade direkt i de stillsamma beskrivningarna och de djupgående analyserna som beskrivs.

 2. Ensam flicka växer upp
  ellinor baurne, 2 februari 2021

  Man förflyttas långt tillbaks i tiden men ändå så nära, 1950-60 talet. Hur en flicka kan växa upp ensam och vartefter hon blir äldre, från barn till ung kvinna, tar fler kontakter, lär sig mer, och blir erkänd författare eller illustratör, för flera böcker. Hur världen omkring henne betraktar henne som mycket speciell, hur hon utnyttjas men också får hjälp. Hon blir misstänkt för ett mord och ställs inför rätta.
  Hur det går vet jag inte för jag har inte läst färdigt boken.

 3. En bok som fastnar
  Cecilia Ekengren, 11 januari 2021

  Gripande berättelse, med levande personbeskrivningar, om ett tragiskt livsöde, överlevnadsinstinkt och kärlek - både till natur och människor. Svår att lägga ifrån sig.

 4. Njutbar läsning
  -, 23 december 2020

  Underbart att förflyttas till detta märkliga landskap med denna märkliga rörande huvudperson.

 5. Underbar bok
  Jeanette Karhu, 16 december 2020

  Så härligt när man börjar på en bok och fastnar direkt. Jag ville inte sluta läsa, skönt att drömma sig bort och läsa om denna härliga flicka och de andra personerna i boken

 6. Tung och deprimerande
  Lars Gardan, 21 november 2020

  Om du vill læsa en typisk roman om fattiga, barfotade i Sydstaterna - då är Delia Owens et klassisk val. Alkohol, våld, låg utbildning - men nära till naturen. Vet den är super-populär. Om det räcker, så läs den.

 7. Fantastisk
  Viktoria, 20 september 2020

  Otroligt fin bok som skrivit med stor omsorg om kunskap. Jag älskade den

 8. En mycket söt saga
  Selma, 16 september 2020

  Allt är så vackert och sött och så naturälskande i denna bok om en otrolig liten flicka som blir lämnad alldeles ensam vid 6 års ålder. Inte bara kommer hon att klara sig bra, utan fullständigt otroligt bra, som det bör sig i riktiga sagor. Själv har jag blivit stor (77) och vuxit ifrån sådant.

 9. En bok som har allt!
  Birgitta , 16 september 2020

  En av dessa historier som etsar sig fast! Så otroligt bra, med ett njutbart språk! En ovanlig historia, svek, ensamhet, kärlek och okuvlig vilja!

 10. En fin läsupplevelse
  Lenman, 15 september 2020

  Fin, närmast poetisk, beskrivning av naturen och livet i träskmarken. Utanför min vanliga genre men jag blev klart gripen av historian.

 11. Min bästa bok denna sommar
  Christina , 6 september 2020

  Så välskriven! Otroligt fina beskrivningar av natur och miljö. Människor och förhållanden beskrivs med respekt och vördnad. Dessutom förmågan att hålla spänningen vid liv hela boken igenom.
  Svår att lägga ifrån sig, saknade den då den var läst. En ovanligt "fin" berättelse i dessa tider.

 12. Underbar bok
  BM R, 11 augusti 2020

  Har allt i ett, kärlek, svek, skam, utanförskap, mord, styrka och så vackert brskrivet.

 13. Varm och långsam
  Susanne, 16 juli 2020

  Underbara skildringar, trots ganska långsam och lite utdragen blev jag inte uttröttad. Viktigt ämne med människosyn, fördomar och förtryck tas med i berättelsen.

 14. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 13 maj 2020

  Där kräftorna sjunger är en helt fantastisk bok. Och den är inte lik något som jag har läst tidigare. Författaren Delia Owens, är zoolog, och har tidigare gett ut faktaböcker. Men den här boken, blev hennes debutbok inom skönlitteraturen, vid sjuttio års ålder. Och den blev den mest sålda boken i USA förra året.

  Boken är en underbar naturskildring samtidigt som den är en bok om utanförskap. Men det är också en bok om kärlek och vänskap. Och det finns även en mordutredning i boken. D... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Delia Owens