Isbrytare (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
strindbergserien (del 2)
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137501888

Isbrytare E-bok

(59 röster)  |  Läs 12 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-11-02

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Efter succéstarten med "Stormvakt" är Kristina Ohlsson tillbaka med sin andra Strindbergdeckare: "Isbrytare". Nu ligger vintern vit på Hovenäset och August är lyckligare än på länge. Hans butik, Strindbergs Second hand, går strålande och han är dessutom nyförälskad.

Men en iskall januarinatt skakas den paradisiska tillvaron av en brand som ödelägger två sjöbodar. Den ena är Augusts och den andra ägs av Axel Ehnbom, en äldre man som bott på Hovenäset i hela sitt liv. Kriminalinspektören Maria Martinsson sliter med utredningen som snabbt utvidgas till att även omfatta ett mord. Någon på Hovenäset ruvar på riktigt mörka hemligheter. Samtidigt närmar sig faran från ett helt annat håll. Snart går varken Maria eller August säker...
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Isbrytare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Malin Björkman, 7 april 2024

  En suverän bok i en suverän serie. Det är bra att läsa böckerna i rätt ordning så man får lite bakgrund.

 2. Långsam läsning
  K, 31 juli 2022

  Älskade Kristina Ohlsson serie om Fredrika Bergman men böckerna om August Strindberg är långsamma och efter första dådet går typ halva boken innan något mer händer. Kanske bra om man gillar mer personporträtt än brott.

 3. Isbrytaren
  Max, 16 maj 2022

  Mycket bra språk och flyt i berättelsen.
  Spännande! Målande beskrivningar av karaktärerna, jag får tydliga bilder när jag läser av både personer och miljöer.

 4. Bra tips!
  -, 27 februari 2022

  Kristina Ohlsson har än en gång gett mig flera timmar mysig och spännande läsning. Gillar hennes personer, platsen och hoppas få läsa mer om dem.

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 februari 2022

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst det mesta som Kristina Ohlsson har gett ut, i alla fall alla hennes böcker för vuxna, och även några av hennes ungdomsböcker. Jag tycker jättemycket om hennes sätt att skriva, och har verkligen tyckt om alla hennes böcker som jag har läst. Den här boken, Isbrytare, är en fortsättning på boken Stormvakt, som jag läste för drygt ett år sedan. Jag tyckte mycket om den, och jag tyckte lika mycket om den här. Härliga miljöer, intressanta karaktärer, spänn... Läs hela recensionen

 6. Trivsel-deckare
  Mats, 6 februari 2022

  Lite som Morden i midsommar, klurigt, spännande, trevligt men aldrig riktigt otäckt. Perfekt handling med ett pussel som kan läsas (och kanske lösas) individuellt, men snyggt att det hänger ihop med första boken i serien - ser fram emot nästa ...

 7. Lite för mycket action
  Münster, 15 januari 2022

  Jag vet inte om det är förlagen som tycker det skall vara mer action, men det tycker inte jag. Så den här boken är sämre än debutboken.

 8. Medioker jämfört med Stormvakt
  Paula , 25 december 2021

  En spännande välskriven deckare men jämfört med första boken stormvakt nja. Framför allt personporträtten var blekare och plattare. Jag hade också gärna sett mer tillbakablickar av kärlekshistorian. Hade kanske för höga förväntningar efter succén Stormvakt.

 9. Isbrytare
  -, 22 december 2021

  Den senaste boken Isbrytare är otroligt seg och rörig ett taffligt språk med svordomar som utfyllnad inget att offra tid på .

 10. Isbrytare
  -, 24 november 2021

  Trevlig stämning i denna västkustdeckare. Fina skildringar av vänskap, svåra familjeband och nyfikna pensionärer.

 11. Äntligen mer av Christina Ohlsson
  Elisabeth F Pekkari, 21 november 2021

  Nummer 2 i Kristina Ohlsson nya serie. Läs nummer 1 först.
  Jag har sträckläst och väntar nu på mer. Innehållet och personligheterna väger tungt.

 12. Bättre än första om Strindberg
  -, 12 november 2021

  Jättebra!

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson