En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (355.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Siham Shurafa
Utgivningsdatum
2023-03-02
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137504193

En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv Ljudbok

(106 röster)  |  Läs 16 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-02

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jessica MacDowalls självbiografiska "En våldsam kärlek" är ett starkt vittnesmål om män som slår och kvinnor som inte vågar gå.

När Jessica möter Sebastian på sin bästa väns bröllop blir hon omedelbart förälskad. Han är snygg, smart och framgångsrik. Han får henne att skratta, hon känner sig åtrådd. Snart blir de sambor, gifter sig och får barn, samtidigt som Jessicas karriär som tv-producent tar fart. Det går fort - kanske alltför fort. De är det perfekta paret, men bakom den tjusiga fasaden går livet överstyr.

MacDowall blottar en spiral av våld, medberoende, skam och skuld, och berättar hudlöst om kampen för att finna en väg ut, inte minst för barnens skull. Allt i ett samhälle där bevisbördan ligger på offret och inte på förövaren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av En våldsam kärlek : vägen till ett värdigt liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt viktig bok!
  D, 15 oktober 2023

  Att följa Jessicas historia och den "nedbrytningsprocess" som sker ökar förståelsen för varför man inte "bara lämnar" en våldsam partner. Barnens perspektiv kommer fram på ett tydligt sätt i boken även om det är mamman som berättar. Modigt att sätta ord på skuldkänslor kring att man som mamma inte skyddar barnen. Tror det är viktigt för andra utsatta att detta benämns.

 2. Läs den!
  -, 3 oktober 2023

  Läs den! Sträckläs den

 3. Välskriven bok om våld i nära relation.
  Jonna, 24 september 2023

  Jag sträcklyssnade på boken. Författaren beskriver tydligt alla de känslor som uppstår när det gäller våld i hemmet. Svårigheterna att lämna och få barnen med sig. Hur rättslösa barnen är samt svårigheterna att bli trodd och tiden som går.

 4. Otroligt välskriven och hemsk!!
  Maria Grins, 2 september 2023

  Boken ger många känslor framförallt gentemot mannen som misshandlar men även mot Socialstyrelsen och rättsväsendet!!!!

 5. Bra bok, hemsk uppläsare
  Monika, 24 augusti 2023

  Kan inte koncentrera mig på boken, uppläsaren läser ryckigt och drar in luft vid varje ny mening. Trist.

 6. Så bra!
  -, 20 augusti 2023

  En fantastisk bok starkt av henne att skriva den.

 7. Lyssna på den!
  -, 17 augusti 2023

  En väldigt berörande bok, alltför många kvinnor lever under dessa vidriga förhållanden. En viktig bok!

 8. Gripande och väldigt viktig!
  -, 10 juli 2023

  Boken är så hemsk, gripande, ledsam, det knyter sig i bröstet på mig ett flertal gånger under denna fruktansvärda resa. Det känns som en mardrömsresa att lyssna till hennes berättelse som var hennes och barnens liv under så lång tid. Jag klarade inte av att vara tyst, utan kommer på mig själv med att i affären, i kollektivtrafiken, under promenaden och hemma i köket högt säga NEJ!, vilken jäkel, stackars, gå nu! Jag noterade inte om någon lade märke till att jag på egen hand utan någon att p... Läs hela recensionen

 9. Märkligt
  Evert, 13 juni 2023

  Att Sebastian är ett psykopat avskum står ju helt klart. Det är också märkligt att hon under alla år står ut dels för sin egen skull men framförallt för barnen. Dom måste ju ta skada av att se sin mamma misshandlad under alla år.
  Hennes ex måste ju också vara ett stolpskott som fast han vet om situationen låter sonen vara där till och med åka på semester till Italien mycket märkligt. Många nära och kära vänner arbetskamrater m.m gör inget trots att dom vet.
  Tänker framförallt på henne... Läs hela recensionen

 10. Sååå bra!
  -, 24 april 2023

  Så himla bra. Att få insyn i hur sakta och försiktigt det börjar är otroligt intressant. Att få läsa att hon inte lämnar fast han går på hennes Emil, är elak mot honom mm är oerhört intressant då jag tänker att jag hade gått redan vid begränsningarna med hunden. Hej då Sebastian! Lula vinner. Hon ville gå men varför inte....jo för att han sakta började veva in henne till sig, till sitt sjuka liv. Tack för fantastisk läsning.

 11. Så bra och viktig
  -, 15 april 2023

  Jättebra och viktig.

 12. Mycket bra
  -, 4 april 2023

  Läskig verklighet för många, tyvärr. Viktig bok, bra inläst. Modigt att dela denna berättelse.

 13. Gripande
  -, 4 april 2023

  En stark historia som tog mig hårt, fick mina tårar att rinna. All kärlek till henne och hennes barn.

 14. Skrämmande läsning!
  - (Malmö), 28 mars 2023

  Boken är bra och ger en betydande inblick i kvinnomisshandel. Innan har jag tänkt att man är ju bra dum som inte lämnar men har insett att det inte är så lätt när mannen är som i denna boken. Usch vilka kräk såna män är. De borde kastreras.

 15. Betydelsefull
  catarina forsling pakanen (Rimbo), 11 mars 2023

  En bok som måste läsas/lyssnas, en viktig berättelse som berör. Ett ämne som det måste pratas mer om, tack för en bra bok.

 16. Stark berättelse
  -, 10 mars 2023

  Otroligt stark och trovärdig berättelse. Mycket ledsam förstås, men imponerades över modet att berätta och skapa mer förståelse och kunskap i detta svåra ämne.

Visa alla 16 recensioner