Skogslandet : en granskning (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (356.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lisa Röstlund
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137505541
Skogslandet : en granskning (ljudbok)

Skogslandet : en granskning Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-06-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I skogslandet Sverige pågår en strid. Biologer larmar: de sista riktiga skogarna försvinner - snart återstår bara hyggen och plantager. Skogsbolag och andra forskare säger tvärtom: vi har aldrig haft så mycket skog som nu. Och mitt i brinnande klimat- och biologisk mångfalds-kris är man djupt oense om hur skogen ska användas för att bäst möta och bidra till att lösa den.

När journalisten Lisa Röstlund granskar en av vår tids ödesfrågor kliver hon ned i skyttegravarna och blottar konsekvenser av kriget. Hon finner hemliga dokument och möter rädda människor som bara vågar uttala sig anonymt, men också de som väljer att prata öppet. Om självmord. Om dödshot mellan grannar. Om etablerade och välrenommerade forskare som mobbas ut. Och om vetenskapsmän som smider planer ihop med industrin. Granskningen vävs in i hennes vardag och väcker svåra frågor.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skogslandet : en granskning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Helt otrolig!
    -, 23 juni 2022

    Bästa, mest djupgående granskning jag tagit del av. Spännande och omöjlig att släppa, liksom omskakande och skrämmande. Läs/lyssna den!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lisa Röstlund

  • Konsulterna : kampen om Karolinska

    Anna Gustafsson, Lisa Röstlund

    MED NYSKRIVET FÖRORD NOMINERADE TILL STORA JOURNALISTPRISET & GULDSPADEN Konsulterna är berättelsen om hur ett nytt oprövat vårdkoncept -- värdebaserad vård -- infördes på Sveriges största universitetssjukhus, med hjälp av bolaget Boston Consu...