Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-01-30
Utmärkelser
Augustpriset
Förlag
Albert Bonniers förlag
ISBN
9789143500875
Den vidunderliga kärlekens historia (e-bok)

Den vidunderliga kärlekens historia E-bok

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-01-30

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter mellanspelet med För herr Bachmanns broschyr återkommer nu Carl-Johan Vallgren med en brett anlagd roman. Den spänner över nästan två sekel och är en hisnande, otäck och vacker berättelse. Intensivt dramatisk, med skrämmande och oförutsägbara vändningar, för att i nästa stund stanna upp och frossa i stämningar, detaljer och miljömålning. Carl-Johan Vallgrens berättarglädje och lust till både det vilt fabulerande och fantastiska och till historisk kunskap och exakthet går inte att missta sig på.Romanens huvudperson är Hercule Barfuss, född på ett glädjehus i Königsberg 1813. Det är inte hans kärlek som är monstruös - men han själv. Han väcker människors fasa med sin vanställdhet, han är dessutom dvärg och dövstum, och det är ett mirakel att han överlever. Men han har fått en gåva, eller snarare två. Den ena är förmågan att läsa andras tankar. Den kommer att skänka honom ett våldsamt och märkligt öde, och farliga fiender. Den andra är hans okuvliga kärlek. En flicka föds på bordellen samma natt som han, och samhörigheten med henne, Henriette Vogel, blir ledstjärnan för hela hans liv. Hercule Barfuss lever i nästan hundra år. Men i en prolog och epilog som är daterade på 1990-talet får vi bekanta oss också med hans efterlevande som bor på ön St. Martha's Vineyard i Amerika. Där uppstod under 1800-talet en koloni av hörselskadade, och dit emigrerade Hercule Barfuss när hans liv tog en ny vändning. Innan dess har vi besökt kloster och dårhus, Vatikanen och varitésällskap, Swedenborgianer och salonger, och också fått inblick i framväxten av de dövas eget språk. Men genom berättelsens alla vindlingar och irrgångar förlorar vi aldrig Hercule Barfuss och hans gripande lidelse ur sikte: först och främst är detta en förunderlig kärleksroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den vidunderliga kärlekens historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin berättelse
  @bokslukarfeministen, 11 maj 2021

  Den vidunderliga kärlekens historia är en oerhört rörande berättelse om att vara annorlunda. Jag gillade att en får följa huvudkaraktären Hercule under så lång tid av hans liv vilket verkligen ger en möjlighet att lära känna honom. Jag gillar även språket i boken då det är väldigt målande och ger en bild av allt som Hercule upplever. Detta är ingen lättsam historia, utan den kräver sin tid, och för att uppskatta språket och detaljerna i den tog jag många pauser och bearbetade den. Boken må va... Läs hela recensionen

 2. Mer hat än kärlek
  En bok i veckan, 25 november 2020

  Med tanke på titeln förväntade jag mig snarast en bok om hur kärlek förvandlar människor till det bättre. Istället är en stor del av boken fylld av hat och hämnd. Sådant brukar jag försöka undvika.

  Boken är full av detaljer som för den som inte är insatt tyder på att författaren verkligen ansträngt sig för att imponera på läsaren. För mig som läsare kändes det oftast tröttsamt, särskilt det ymniga användandet av termer jag inte kände till (och inte iddes slå upp).

  Det som ti... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carl-Johan Vallgren