Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Frida Fors (del 1)
Utgivningsdatum
2009-10-27
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789143502299

Finns inte på kartan E-bok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2009-10-27

Styckköp

69
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden.

Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan.

När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med.

Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Finns inte på kartan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd
    -, 14 april 2021

    Trevlig och läsvärd bok som jag kan rekommendera

  2. Riktigt bra bok
    Lena (Skåne), 12 december 2020

    Intressant skildring av högskolestuderande med en annorlunda praktikplats. Som gör skillnad i ett litet avsomnat samhälle i Småland. Kärlekslivet är inget vidare med en s k pojkvän som är egofixerad och streber. Gillade boken och kan rekommendera den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carin Hjulström