Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Steffi och Nelli (del 1)
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2015-10-23
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789143502640
En ö i havet (e-bok)

En ö i havet E-bok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2015-10-23

Styckköp

46

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Systrarna Steffi och Nelli är tolv och sju år gamla när de skickas till en ö i Göteborgs skärgård för att undkomma judeförföljelserna i sitt hemland Österrike. De har skilts från sin mamma och pappa, och Steffi som är tolv år har lovat att ta hand om sin lillasyster.

Ombord på båten som ska föra dem till deras nya hem beskriver Steffi för sin lillasyster Nelli vad som väntar dem. En semesterort med palmer längs strandpromenaden, sandstränder med solstolar och glassförsäljare, ett piano och en hund. De drömmer om ett paradis, men möts av en karg verklighet.

På ön i Göteborgs skärgård är ingenting som de väntat sig. Här finns bara hav och sten, fiskebåtar och sjöbodar. Det luktar fisk och ingen talar deras språk.

En ö i havet är en gripande och osentimental skildring av två livsöden i skuggan av andra världskriget. Berättelsen om Steffi och Nelli fortsätter i böckerna Näckrosdammen, Havets djup och Öppet hav. I böckerna skildras systrarnas livsöden - skolgång, vänskap, förälskelse, mognad - i skuggan av kriget, gripande, men osentimentalt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En ö i havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Super
    -, 28 november 2022

    ÄLSKAR, så bra att man inte vill sluta!! Super super.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Annika Thor