Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2014-01-29
Utmärkelser
Astrid Lindgren-priset
Förlag
Bonnier Carlsen
ISBN
9789143508987
Tordyveln flyger i skymningen (e-bok)

Tordyveln flyger i skymningen (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-29

Styckköp

35
Ladda ned

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En tordyvel flyger in i ögat på en truckförare, tåget blir försenat med tre minuter och tjugoåtta sekunder och medför att tre tonåringar börjar smyga på en hemlighetsfull roddare. De lockas i väg till Selanderska gården, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det närvarande och flera tider upplevs samtidigt. Vem är den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenåriga egyptiska gravstatyn kvar - och i så fall var? Har den märkliga blå blomman ett eget liv? Vad är det som påverkar historiens gång? Slumpen, viljan eller något annat?

"En del händelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller helt oväntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfälligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem."

"Tordyveln flyger i skymningen" hör till Maria Gripes mest lästa och älskade böcker världen över, och för att denna och alla hennes övriga fantastiska böcker ska nå ut till ännu en generation barn, har vi gjort nya, mer moderna omslag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tordyveln flyger i skymningen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Trovärdiga karaktärer i ett spännande mysterium
    Jonna Lindberg, 23 oktober 2012

    Tordyveln flyger i skymningen är en fantastisk bok på många sätt. Karaktärerna är en av sakerna jag tycker bäst om. Vi får hoppa runt mellan deras tankar och perspektiv, vilket gör att vi verkligen lär känna dem. Boken rör sig mellan dåtid och nutid och har många övernaturliga inslag, utan att för den delen vara överdriven eller alltför läskig. Ibland är jag helt säker på att något måste vara övernaturligt, men ibland vävs dåtid och mystik ihop så skickligt att det lika gärna kan vara karaktä... Läs hela recensionen

  2. En del mystik
    anna83, 21 augusti 2011

    En ungdomsbok med en del mystiska händelser, t.ex. har en egyptisk gravstaty försvunnit och några barn/ungdomar försöker lösa mysteriet. Jag läste den som barn men kom inte ihåg berättelsen nu när jag läste om den för en kurs i barn- och ungdomslitteratur. En helt okej bok men inte i min stil.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Maria Gripe