Förändring Som Tillstånd : Att Leda Förändrings- Och Utvecklingsarbete I Fö (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
338
Utgivningsdatum
2001-08-01
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 19 mm
Vikt
480 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789144013909
Förändring Som Tillstånd : Att Leda Förändrings- Och Utvecklingsarbete I Fö (häftad)

Förändring Som Tillstånd : Att Leda Förändrings- Och Utvecklingsarbete I Fö

att leda förändrings- och utvecklingsarbete i företag och organisationer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2001-08-01

Slutsåld

Förändring som tillstånd ger en teoretisk grund och förståelse för det praktiska genomförandet vid framförallt förebyggande förändringsarbete i en organisation. Den beskriver organisationen som ett öppet och levande system samt förklarar vilka konsekvenser detta får för ledarskapet. Boken ger också ett individuellt perspektiv på både ledare och medarbetare och tar upp vad vi bör tänka på vid utvecklingsarbete.

Andra upplagan är reviderad i enlighet med den återkoppling författaren fått från sina läsare. Processperspektivet har förtydligats, och den självorganiserande processen har fått en tydligare plats. Boken har också utvidgats med ett nytt kapitel om levande system.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förändring Som Tillstånd : Att Leda Förändrings- Och Utvecklingsarbete I Fö. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En bok att reflektera kring i förändringsarbetet
    Innovationsvetare, 12 september 2004

    Det här är en bok som varje förändringsledare måste ha i sin "verktygslåda". Boken har ett mycket bra upplägg, teoretiska avsnitt varvade med praktiska råd. Teorin får en anknytning till verkligheten. Förändringsarbetet får en naturlig del i vardagen med sina pågående delar i processen. Förändring är ett tillstånd vi måste lära oss hantera. Jag har haft stor nytta av denna bok i mitt arbete som förändringsledare och använt den att reflektera kring.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bo Ahrenfelt