Pedagogens inre rum : om betydelsen av känslomässig mognad (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2004-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 8 mm
Vikt
200 g
SAB
Emia
ISBN
9789144035642
Pedagogens inre rum : om betydelsen av känslomässig mognad (häftad)

Pedagogens inre rum : om betydelsen av känslomässig mognad

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-06-01
220
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Pedagogens vardag är fylld av möten med elever, kolleger och föräldrar. Det är inte alltid man hinner tänka igenom ett beslut, ett råd eller en handling. Vad säger man till en arg förälder, en missnöjd elev eller en kollega som kränker sina elever? Och vad gör man med de känslor som väcks i sådana situationer? Hur kommer det sig att en del blir djupt sårade, rädda eller provocerade av uttalanden eller handlingar som andra inte verkar bry sig om alls? Och vad är det som gör att en del pedagoger verkar klara svåra samtal och konflikter mycket bättre än andra? Boken beskriver hur känslomässig mognad påverkar sättet att hantera olika vardagssituationer i skolan. Förmågan att skapa goda relationer till andra människor analyseras och nyare forskning på området redovisas. Affekten skam har fått ett särskilt kapitel, eftersom just denna känsla i så hög grad försvårar inlärning. Förmågan att handskas med egna - och andras - känslor går att utveckla även i vuxen ålder. I bokens två sista kapitel ges olika förslag på hur detta kan ske. I sju konkreta exempel hämtade från skolans vardag kan läsaren använda de beskrivna teorierna och resonemangen för att hitta sammanhang, mening och möjliga handlingsalternativ.Boken är avsedd för lärarutbildningen och för fortbildning av olika yrkesgrupper inom skola och omsorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pedagogens inre rum : om betydelsen av känslomässig mognad
  2. +
  3. Pedagog I En Förändrad Tid : Om Grupphandledning Och Relationer I Skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagog I En Förändrad Tid : Om Grupphandlednin... av Margareta Normell (häftad).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pedagogens inre rum : om betydelsen av känslomässig mognad. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Denna bok ger en helt fantastisk insikt i hur vi kan...
    Lena Nyberg, 16 augusti 2013

    Denna bok ger en helt fantastisk insikt i hur vi kan skapa goda relationer till andra människor och man känner verkligen igen sig själv i många avsnitt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Margareta Normell