Kommunikativt ledarskap : den nya tidens ledarskap i värdeskapande nätverk (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2014-03-13
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 153 x 15 mm
Vikt
334 g
SAB
Qbab
ISBN
9789144103020
Kommunikativt ledarskap : den nya tidens ledarskap i värdeskapande nätverk (häftad)

Kommunikativt ledarskap : den nya tidens ledarskap i värdeskapande nätverk

Häftad Svenska, 2014-03-13
285
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
 • Köp nu, betala sen med
Kommunikativt ledarskap ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan. I dagens komplexa värld är det nödvändigt att utveckla förmågan att samverka i värdeskapande nätverk. Det medför krav på att utveckla ett kommunikativt ledarskap i två viktiga avseenden. Det grundläggande är ett ideologiskt ledarskap som kommunicerar organisationens profil. Detta stärker förmågan att skapa effektiva relationer till aktörer som man samarbetar med i förädlingsprocesser. Vidare måste organisationen utveckla ett kontextuellt ledarskap som kan skapa balanserande relationer till nätverkets mångfald av aktörer.

Den här boken analyserar hur ett sådant kommunikativt ledarskap kan gestalta sig för att kunna utveckla organisationens totala kommunikationsförmåga. Eftersom allt kommunicerar måste ledningen skapa en organisatorisk situation där processer, strukturer, social interaktion och omvärldsrelationer samverkar i en harmonisk helhet. Detta moderna ledarskap utmanar traditionellt ledarskap, genom sin betoning på att utveckla organisationens innovations- och affärsskapande förmåga. Kommunikativt ledarskap lämpar sig för akademisk utbildning inom företagsledning eller kommunikation, samt för de praktiker som söker inspiration till sin egen ledarskapsutveckling. Boken är ett bidrag till en ny generation ledare som inser betydelsen av att utveckla organisationens kommunikativa egenskaper - så att de fungerar som drivkrafter för dess värdeskapande förmåga i en utmanande närverksmiljö.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kommunikativt ledarskap : den nya tidens ledarskap i värdeskapande nätverk
 2. +
 3. Omvärldsanalys i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omvärldsanalys i praktiken av Linda Genf, Johanna Laurent (häftad).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sven Hamrefors

 • Entreprenörskap på riktigt - - teoretiska och praktiska perspektiv

  Carin Holmquist, Karin Darin, Frédéric Delmar, Sven Hamrefors, Anders Landberg

  Vad handlar egentligen entreprenörskap om? Entreprenörskap är ett fenomen som har stor betydelse för såväl samhälle som individer. Det skapar värden och främjar nytänkande. Det sätts också ofta i samband med skapandet av nya arbetstillfällen och e...