Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2015-08-28
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 9 mm
Vikt
359 g
SAB
Qad-c:k.5
ISBN
9789144104690
Den kapitalistiska välfärdsstaten (häftad)

Den kapitalistiska välfärdsstaten

Häftad Svenska, 2015-08-28
221
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Hur kunde Sverige utvecklas från ett av Europas fattigaste länder till att bli fjärde rikast i världen? Och hur var det möjligt att samtidigt bli ett av världens mest jämlika länder? Kan den svenska välfärdsstaten bestå i framtiden? I den här boken förklaras de svenska framgångarna. Med ny forskning visar författaren hur den kapitalistiska välfärdsstaten kunde kombinera en välfungerande kapitalism med långtgående sociala reformer, tack vare stabila spelregler och en rationell arbetsdelning mellan marknad och politik. Insikterna om vad som gjorde Sverige framgångsrikt gör det också enklare att förstå varför landet drabbades av minskad tillväxt och ökad ojämlikhet från cirka 1970. Boken ger även nya perspektiv på de reformer som genomfördes under 1980- och 1990-talen - oftast i samförstånd över blockgränserna. Boken avslutas med en diskussion om vilka utmaningar den kapitalistiska välfärdsstaten står inför.

Denna upplaga är genomgående omarbetad och uppdaterad med bland annat en diskussion om orsakssambandet mellan institutioner och välstånd samt debatten om vinster i välfärden. Den behandlar även ny forskning om problemen i den svenska skolan och om tillitens betydelse för de svenska framgångarna. Det här är en utmärkt och informativ bok, som ger en faktabaserad och balanserad bild av den berömda svenska välfärdsstaten, dess utveckling och förändring. Per Bylund, professor vid Baylor University
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den kapitalistiska välfärdsstaten
  2. +
  3. Välfärdsstat i förändring : socialpolitiska reformer i Västeuropa på 2000-talet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Välfärdsstat i förändring : socialpolitiska ref... av Mikael Nygård (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andreas Bergh