Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar (häftad)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-06-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sten Andersson, Per Larsson
Dimensioner
225 x 170 x 10 mm
Vikt
428 g
SAB
Qbab
ISBN
9789144119199

Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar

(1 röst)
Häftad, Svenska, 2017-06-21
365 kr
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur skapar man effektiva och högpresterande team? Hur får man medlemmarna i en grupp att trivas och vilja göra sitt bästa? Hur ska en ledare hantera gruppen under olika utvecklingsstadier och när det uppstår konflikter? Hur påverkas grupper av att medlemmarna kommer från skilda kulturer med olika uppfattningar om ledarskap och medlemskap?
Detta är bara några av de många frågor som Susan A. Wheelan diskuterar i denna tredje utgåvan av sin framgångsrika bok Att skapa effektiva team. Den är en praktisk handledning för hur man bygger upp team steg för steg och hur man lyckas bevara deras topprestationer. Författaren skriver enkelt och rakt på sak, med en rad praktiska exempel. Hon visar vilka verktyg som krävs för att team ska lyckas. Hur möten ska utformas. Hur man hanterar konflikter och "besvärliga" medarbetare. Hur man ger feedback i form av både beröm och kritik. Hur man får medlemmarna att vara kreativa och hur ledaren bör uppträda i olika situationer.
Att skapa effektiva team har blivit en bestseller i många länder och vänder sig till både ledare och medlemmar, konsulter, psykologer och utbildare på olika kursprogram. Men även till studenter som läser organisationsteori och management.
I denna reviderade upplaga finns ett nytt kapitel om virtuella team och de utmaningar som ligger i att använda videokonferenser, sociala medier och andra teknologier samt ett nytt kapitel om nyare forskning om utvecklingsprocesser, gruppstorlek och gruppers produktivitet. Här finns även uppdaterade exempel, mer om coaching och hur man blir en effektiv medlem i ett team.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar
  2. +
  3. Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ledarskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gruppsykologi : om grupper, organisationer och ... av Lars Svedberg (inbunden).

Köp båda 2 för 815 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att skapa effektiva team : en handledning...