Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2017-06-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sten Andersson, Per Larsson
Dimensioner
225 x 170 x 10 mm
Vikt
428 g
SAB
Qbab
ISBN
9789144119199
Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar (häftad)

Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2017-06-21
376
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur skapar man effektiva och högpresterande team? Hur får man medlemmarna i en grupp att trivas och vilja göra sitt bästa? Hur ska en ledare hantera gruppen under olika utvecklingsstadier och när det uppstår konflikter? Hur påverkas grupper av att medlemmarna kommer från skilda kulturer med olika uppfattningar om ledarskap och medlemskap?
Detta är bara några av de många frågor som Susan A. Wheelan diskuterar i denna tredje utgåvan av sin framgångsrika bok Att skapa effektiva team. Den är en praktisk handledning för hur man bygger upp team steg för steg och hur man lyckas bevara deras topprestationer. Författaren skriver enkelt och rakt på sak, med en rad praktiska exempel. Hon visar vilka verktyg som krävs för att team ska lyckas. Hur möten ska utformas. Hur man hanterar konflikter och "besvärliga" medarbetare. Hur man ger feedback i form av både beröm och kritik. Hur man får medlemmarna att vara kreativa och hur ledaren bör uppträda i olika situationer.
Att skapa effektiva team har blivit en bestseller i många länder och vänder sig till både ledare och medlemmar, konsulter, psykologer och utbildare på olika kursprogram. Men även till studenter som läser organisationsteori och management.
I denna reviderade upplaga finns ett nytt kapitel om virtuella team och de utmaningar som ligger i att använda videokonferenser, sociala medier och andra teknologier samt ett nytt kapitel om nyare forskning om utvecklingsprocesser, gruppstorlek och gruppers produktivitet. Här finns även uppdaterade exempel, mer om coaching och hur man blir en effektiv medlem i ett team.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar
 2. +
 3. Neuroledarskap : effektivt ledarskap byggt på hjärnforskning och beprövade metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Neuroledarskap : effektivt ledarskap byggt på h... av Katarina Gospic, Stefan Falk (inbunden).

Köp båda 2 för 666 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att skapa effektiva team : en handledning för ledning och medlemmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Utveckla dig själv till en bättre ledare
  Atos, 20 september 2021

  Väldigt bra för att förstå en grupps utveckling och faser som den kan bestå av. Och hur du leder en grupp som ledare i dess faser.

 2. Bra bok med gräslig layout
  Russingirl, 28 oktober 2017

  En mycket bra bok om teambildning. Lätt att ta till sig och kunna identifiera sig med.
  Nackdelen med boken, och anledningen till att jag ger den endast tre stjärnor har med layouten att göra. Den är fruktansvärd att läsa med det blanka pappret i boken som gör att ljus reflekterar och sedan en massa ljusgrön text till råga på allt. Den går knappt att läsa, den ljusgröna texten. Jag testade att highlighta den med överstrykningspenna men det funkade inte heller.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Susan A Wheelan