Det digitaliserade klassrummet (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
248
Utgivningsdatum
2019-11-27
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
ISBN
9789144126180
Det digitaliserade klassrummet (häftad)

Det digitaliserade klassrummet

Häftad Svenska, 2019-11-27
371

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att lärare använder digital teknik i klassrummet blir alltmer självklart. Men det är inte lika självklart hur man som lärare bäst drar nytta av digitaliseringens möjligheter.

Det digitaliserade klassrummet utforskar digitaliseringens transformation av elevernas klassiska lärmiljö - klassrummet. Boken lyfter fram olika teorier om digitalisering samt olika klassrumsmetoder kopplade till dessa. Tekniken ska inte omdana läraren och eleven. I stället bör de digitala verktygen utgå från pedagogiska modeller för hur läraren och eleverna ska arbeta med tekniken. Då kan digitaliseringen fungera som en förlängning av redan existerande klassrumsmetoder, snarare än att omkullkasta beprövade och beforskade metoder.

Bokens mål är att skapa ett ramverk där digitaliseringen ses som en möjlighet att överbrygga klyftor mellan elever och lärare genom att tillgängliggöra innehåll samt skapa digitala utrymmen där eleverna kan dela sina arbeten. I detta syfte presenteras olika strategier för hur den digitala verktygslådan kan användas för att engagera eleverna i sitt skolarbete.

Det digitaliserade klassrummet riktar sig främst till lärare i grundskola och gymnasieskola men kan även användas i vuxenutbildning och i fortbildningssammanhang.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det digitaliserade klassrummet
  2. +
  3. Omstart för skolans digitalisering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Omstart för skolans digitalisering av Marte Blikstad-Balas, Per Kornhall, Jenny Maria Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 701 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Adam Palmquist