Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2011-09-01
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146000631
Jag ska bara fixa en grej i köket (e-bok)

Jag ska bara fixa en grej i köket E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2011-09-01

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ingrid är 35 år och är ensamstående mamma, hon arbetar på ett daghem och har precis avancerat till föreståndare där. Ingrid dricker vin, mycket vin. Hon lyckas ganska väl med att dölja det för sig själv och sin omgivning, men dottern är inte lika lätt att lura. På jobbet blir hon motarbetad, närmast mobbad, av sina tidigare arbetskamrater, numera underordnade som inte kan förstå att det var Ingrid som fick tjänsten som föreståndare. Utanför jobbet försöker hon hålla ihop ett liv som hon sakta men säkert tycks tappa kontrollen över ju mer hon kämpar för att inte göra det. Hennes sjuåriga dotter vill bo mer hos sin pappa trots att Ingrid tycker att hon har gett henne allt vad hon vill ha och lite till och på andra sidan stan ligger en alkoholiserad mormor på knä i badrummet och kräks upp gårdagens Rioja när ingen ser. Det är tufft, vilket ytterligare motiverar ett glas vin när Ingrid kommer hem. Ett gömt glas i kryddhyllan när Ingrid steker blodpudding med bacon en vanlig tisdagskväll för att döva smärtan och hon får den lilla flykt in i dimman som hon behöver för att orka vara den hon tror att hon måste vara en dag till.

Moa Herngren har skrivit en grymt trovärdig roman om en kvinna som till synes viljelöst super bort sitt liv. Det är smärtsam läsning med hög igenkänningsfaktor. Dramatiskt, spännande och rått.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jag ska bara fixa en grej i köket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Förväxlade begrepp
    Lise, 30 augusti 2022

    Det är mycket beklagligt att Herngren inte ägnat minsta lilla stund åt, åtminstone lite researcharbete om vad som gäller kring förskolans verksamhet och personal. Vad jag förstår utspelar sig denna historia efter läroplanens införande i förskola, alltså efter -98.

    Herngren blandar hela tiden ihop begreppen daghem och förskola. Barnverksamhet för de yngre åldrarna kallades för daghem innan läroplanen fr. -98 kom att gälla. Då övergick begreppet daghem till förskola istället och det bl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Moa Herngren