Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-12-16
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Karl Vennberg
ISBN
9789146225683

Processen E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-12-16

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
Processen är en av Kafkas främsta romaner. Berättelsen kretsar kring Josef K som en dag häktas utan att få veta vad han står anklagad för. Romanen igenom får vi följa hans väg genom rättsväsendets irrgångar och den alltmer absurda hanteringen av hans fall. Själva motivet för romanen är som så ofta när det gäller Kafka människans utsatthet och ångest. Franz Kafka var vid sin död inte någon känd författare. Några få noveller publicerades under hans livstid. Berömmelsen kom först då hans stora romaner gavs ut. De väckte uppseende och översattes till många språk. Kafkas inflytande på vår tids diktning är stort. Processen betraktas som Kafkas mest centrala bok och bildar tillsammans med Slottet och Amerika en svit som kallas Ensamhetens trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Processen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En märkligt dålig historia.
    Håkan Skyttberg (Norrtälje), 22 oktober 2021

    En makalöst dålig roman. Man får uppfattningen att man läser en halvdåres fantasier. Mest ord men inga sammanhang. Långa meningar med svårigheter att följa syftningar.
    Glöm denna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Franz Kafka