Störst av allt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-05-24
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146232421
Störst av allt (e-bok)

Störst av allt E-bok

(24 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2016-05-24

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. "Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet." Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Störst av allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Varierande
  Thomas Brandt, 17 augusti 2018

  Ganska ojämnt skriven bok. Vissa passager är väldigt drivna medan vissa känns oerhört långsamma.

  Känns som ett lite styltigt upplägg där vissa saker uppenbarligen hoppas över i början för att sparas till slutet.

  Irriterande är författarens förtjusning i att bygga långa haranger typ han-som-vet-bäst-och-gärna-visar-det. Vet inte om hon försöker uttrycka sig som en tonåring, men det blir med tiden tämligen påfrestande och förekommer frekvent genom hela boken.

 2. Snårig väg mot kalhygge
  Nicke (Norco Kalifornien USA), 27 juli 2018

  Först vet vi inte riktigt vad som hänt men det som händer nu med huvudpersonen som sitter häktad. Sen får vi mer och mer insikt i hennes liv och vänner och det som hänt. Hon mal på om det och med stort förakt beskriver hon sina vänner och sin familj på ett tonårstrotsigt sätt som vi ska reta oss extra på för att hon är rik och för att hennes föräldrar fjäskar för en ännu rikare kändis som är far till pojkvännen. Och böcker helt utan kärlek är avtrubbande i längden. Och lång känns den här onekligen. Men intressant berättarteknik !

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 7 juli 2016

  Det här var en mycket, mycket bra bok, som verkligen grep tag i mig. Helt klart en av årets bästa böcker. Jag fick tvinga mig själv att lägga ifrån mig den ibland, för jag ville inte läsa ut den alltför fort, eftersom det var så bra, och jag ville att den skulle räcka länge.

  Störst av allt är Malin Persson Giolitos fjärde bok. Jag har läst alla hennes tre tidigare romaner, och tyckt om dom alla tre. Och jag har tyckt att hennes böcker, och hennes sätt att skriva, har blivit bättre o... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Malin Persson Giolito