Den stora skrivboken ; Beviset ; Den tredje lögnen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-13
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Marianne Tufvesson, Johanne Lykke Holm
ISBN
9789146235224
Den stora skrivboken ; Beviset ; Den tredje lögnen (e-bok)

Den stora skrivboken ; Beviset ; Den tredje lögnen E-bok

(23 röster)  |  Läs 5 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-02-13

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Två tvillingbröder kommer till sin mormor långt ute på landet där de ska inackorderas eftersom deras mamma inte längre kan skaffa mat till dem i staden. Det är krig. Pojkarnas pappa är vid fronten. Ingen vet om han fortfarande lever. Ett icke namngivet krig, ett icke namngivet land, en mormor som kallas för Häxan av byns invånare, och som är alkoholiserad och elak. För att överleva i den absurda och inhumana vuxenvärlden för Lucas och Claus krigsdagbok över allt de upplever.

Agota Kristofs trilogi är en brutal, vacker och angelägen roman om vad krig och exil gör med människor. På ett avskalat och kristallklart språk rasar berättelsen fram över sidorna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den stora skrivboken ; Beviset ; Den tredje lögnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 5 av 5
  @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 10 september 2023

  En otroligt omskakande och udda bok. Jag har inte läst något av författaren innan. Boken satte sig långt in i hjärteroten. Där man fick läsa om tvillingparet under kriget och efter. Jag vill verkligen rekommendera boken från djupet av mitt hjärta.

 2. Omskakande berikande
  Christel Östfelt, 19 juli 2023

  En omskakande och fantastisk läsupplevelse, som berör olika upplevelsesfärer. Berättelsen närmar sig olika dimensioner- berör det som sker inom och mellan personerna - vilka är berättarens inre fantasier och vad är verklighet? Som läsare blir man lämnad utan svar, vilket berikar och stimulerar berättelsen och läsningen än mer.

 3. Smärtsamt fascinerande
  -, 2 augusti 2022

  Lögner som självbevarelsedrift och tillfälligheter som förspiller liv. Stor läsupplevelse.

 4. Magisk roman
  Johan Ström, 11 april 2022

  Detta är bland de mest besynnerliga romaner jag läst. Oerhört fängslande berättelse om ett tvillingpars upplevelser under kriget och efterföljande år. Mycket talar för att det är Ungern det handlar om.
  En läsupplevelse av stort format. Kargt berättad på ett sätt som erinrar om Handkes skildring av modern. Läs

 5. Fantastisk bok!
  En Bokresa, 30 december 2020

  Den blev läst sent på året, den absolut bästa boken under 2020. En bok jag tänkt på tidigare men som inte blev läst förrän nu. Tack och lov. Vilken bok! Inte bara en, utan en triologi, skrivna, 1986, 1988 och 1991. Nu sammansatt och översatt till svenska. Den handlar om tvillingpojkarna Lucas och Claus som lämnas av sin mor hos deras mormor, som kallas häxan, på landet. Det pågår krig och modern kan inte försörja dem. Landet, kriget, tiden, allt är fiktivt. Vi följer pojkarnas liv, där vi sta... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Agota Kristof