Skuggjägaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Flickorna och mörkret (del 4)
Utgivningsdatum
2019-11-04
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146235576
Skuggjägaren (e-bok)

Skuggjägaren E-bok

(30 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2019-11-04

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VINNARE AV SVENSKA DECKARAKADEMINS PRIS FÖR BÄSTA SVENSKA KRIMINALROMAN 2019

VINNARE AV SKANDINAVISKA KRIMINALSÄLLSKAPETS PRIS GLASNYCKELN FÖR BÄSTA NORDISKA KRIMINALROMAN

En februarinatt 1944 hittas en död kvinna fastspikad i golvet i Klarakvarteren i Stockholm. Trettio år senare hittas ytterligare en kvinna mördad i en sömnig Stockholmsförort. Det bisarra tillvägagångssättet är detsamma.

Jakten på mördaren får ödesdigra konsekvenser för de poliser som arbetar med fallet - Britt-Marie på 1970-talet, Hanne på 1980-talet och Malin, som är verksam idag.

"Skuggjägaren" är en originell och skickligt iscensatt spänningsroman om den okuvliga driften att förstå sig själv, men också ett stycke samtidshistoria som sträcker sig från andra världskriget till nutid.

En fristående fortsättning på "Dvalan" (2018), "Husdjuret" - utsedd till bästa svenska kriminalroman 2017 av Svenska deckarakademin och belönad med Glasnyckeln - och "Älskaren från huvudkontoret" (2015).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skuggjägaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Annorlunda men bra
  -, 21 maj 2021

  Gillar den skarpt

 2. Riktigt bra!
  Olle, 12 december 2019

  Gillar verkligen hur författaren bygger upp historien med episoder från olika tidsepoker. Den ger också ett intressant perspektiv på kvinnors situation i samhället både då och nu.

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 november 2019

  Skuggjägaren är Camilla Grebes tolfte bok. Hon har tidigare skrivit fem böcker i en serie psykologiska thrillers, tillsammans med sin syster, Åsa Träff. Sen har hon även skrivit tre böcker i en serie spionthrillers, tillsammans med Paul Leander-Engström. Och nu är Skuggjägaren den fjärde boken i en serie kriminalromaner, Flickorna och mörkret, som hon skriver själv.

  Jag har tyckt om alla Camilla Grebes tolv böcker. Men hennes bästa böcker tycker jag absolut är dom fyra som hon har sk... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Camilla Grebe