Klara och solen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-03-02
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Niclas Hval
ISBN
9789146237563

Klara och solen E-bok

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-03-02

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"Det är inget mindre än storslaget." SvD

Från sin plats i butiken som säljer artificiella vänner observerar Klara - en artificiell vän med enastående iakttagelseförmåga - noggrant beteendet hos dem som kommer in för att handla. Hon hyser gott hopp om att en kund snart ska välja just henne. Men när möjligheten till ett helt nytt liv väl dyker upp varnas Klara för att inte lita för mycket på löften från människor.

I denna glimrande roman skildrar Kazuo Ishiguro vår snabbt föränderliga värld genom en oförglömlig berättares ögon och utforskar en grundläggande fråga: Vad betyder det att älska?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Klara och solen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klara och solen
  CS, 12 november 2022

  Bra bok, ville veta hur det skulle gå för Klara. Läste den digitalt i Bokus Reader.

 2. Tekniskt intressant men narrativt värdelös
  James Wilde (Malmköping), 30 mars 2021

  Intressant men något naiv presentation av en robots tankesätt. Dessutom svårt att förstå den något dystopisk vision som han hade av samhället. Storyn bara rann ut i sanden som om pappret tog slut. Inte värdig den som har skrivit Återstoden av Dagen eller Begravd Jätte.

 3. Lättläst som bok men djup i tanken!
  En Bokresa, 20 mars 2021

  När jag läste så väntade jag på att förstå vad Kazuo hade för undermening med boken. Språket är enkelt och boken är lättläst. Lite för lättläst, skrivet av en Nobelpristagare, tänkte jag och satt länge när boken var slut och försökte hitta bland mina tankar. Denna bok är inte bara en berättelse om Klara och solen utan en diskussion om våran framtid i en mer och mer android värld. Läs den! Och begrunda Ishiguros djupare tankar med den!

 4. En robot med känslor
  Christer Sjödin, 17 mars 2021

  Ishiguru målar upp en framtid där roboten kommer allt närmare människan både vad gäller observation, tänkande och känslor. Boken är spännande och lättläst.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro