I dina händer (e-bok)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-02-28
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146237662
I dina händer (e-bok)

I dina händer E-bok

(11 röster)  |  Läs 4 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-02-28
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Årets Bok 2022

Det finns böcker som är så starka att man inte kan värja sig. "I dina händer" av Malin Persson Giolito är en sådan bok.

Ingalill Mosander, Aftonbladet

Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas 14-åriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget - ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vem tar ansvar för att det aldrig händer igen?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av I dina händer. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bladvändare fulla av patos
  Thulle, 24 april 2022

  En höjdare. Giolito är ju dotter till GW. Precis som pappan en god berättare. Men GW:s böcker är lite av skrönor, fyllda med drastisk humor och lustiga snedsparkar. Det gör att man ändå inte tar dem och dess romanfigurer på riktigt allvar. Men det gör man med hennes. Språket är rappt, blodfyllt och lättläst. Som farsan hennes. Men hon har dessutom ett socialt patos, en undertryckt ilska mot avigsidorna i samhället samt medkänsla med dem som är offer för detta samhälle.
  Sammantaget blir de... Läs hela recensionen

 2. En bra bok.
  BOF, 14 april 2022

  Tyvärr, nödgas man säga, har Malin Persson skrivit en bok som känns äkta och trovärdig. Väl insatt i alla olika myndigheters arbete. Styrka och svagheter. Bitvis en skrämmande läsning men icke för ty en bok jag kan rekommendera. Tycker faktiskt också att hon är en bättre författare än sin far.

 3. Utmärkt!
  Jacqueline , 20 mars 2022

  Som vanligt är Giolito säker i sitt skrivande. En bra skildring av olika uppväxtvillkor och vad de kan leda till. Samtidigt finns det en tvist i handlingen som fungerar bra.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 mars 2022

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Malin Persson Giolito är ju absolut en av mina favoritförfattare. Tycker allt som hon har skrivit är mycket bra, och allra bäst är boken Störst av allt, (som ju också blev en mycket bra teveserie). Nu har Malin kommit ut med sin första roman på sex år, och det är den här boken, I dina händer. Och även om jag kanske tyckte att den inte kom upp till riktigt samma nivå som den tidigare boken, som var helt fantastisk, så var också den här boken mycket, mycket bra. Den ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Malin Persson Giolito