Lincoln Highway (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (590.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Johan Holmberg
Utgivningsdatum
2022-02-04
Förlag
Wahlström & Widstrand
Översättare
Jan Hultman, Annika Hultman-Löfvendahl
ISBN
9789146239581

Lincoln Highway Ljudbok

(27 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2022-02-04

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Författaren till En gentleman i Moskva och Artighetsreglerna - mästaren av uppslukande romaner - är tillbaka med en elegant och driven tegelsten som utspelar sig i 50-talets Amerika.

I juni 1954 körs artonårige Emmett Watson hem till Nebraska av fångvaktaren på arbetslägret där han precis avtjänat femton månader för ofrivilligt dråp. Hans mor är sedan länge ute ur bilden, hans far har nyligen gått bort, och familjegården är utmätt av banken. Emmetts plan är att ta med sin åttaårige lillebror, Billly, till Kalifornien för att börja om på nytt. Väl framme i Nebraska upptäcker Emmett att två av hans vänner från lägret har gömt sig i bagageutrymmet på fångvaktarens bil. Tillsammans har de gjort upp en helt annan plan för Emmetts framtid, en som kommer att ta dem på en ödesdiger resa i motsatt riktning: till New York City.

Towles tredje roman utspelar sig under tio dagar och är berättad ur flera perspektiv. Med sin mångfacetterade litterära stil förser Towles läsaren med nya, fantastiskt välskildrade miljöer, karaktärer och teman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Lincoln Highway. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bäst
  -, 26 december 2022

  Mycket bra

 2. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 augusti 2022

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Lincoln Highway, är den första boken som jag har läst av den amerikanske författaren Amor Towles. Det är en tjock bok som utspelar sig under tio dagar året 1954. Och den handlar om två bröder och några av deras vänner, på en Road Trip i USA. Jag tyckte om boken, som var mycket välskriven, och man fick följa flera olika människors perspektiv på resan. Kan rekommendera boken.

 3. Helt otrolig historia!
  -, 20 april 2022

  Tyckte jättemycket om boken och brödernas färd hit och dit i USA och personerna som dom mötte på sin väg.

 4. En starkt lysande stjärna på bokhimlen
  -, 6 april 2022

  Detta är en av de absolut bästa böckerna jag läst senaste åren. Fenomenal berättelse. Fantastiska karaktärer. Vacker miljöbeskrivning. Helt otrolig dialog. Jag får Isaac Singer vibbar där jag aldrig vill att berättelsen ska ta slut.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Amor Towles