Ristmärken (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (483.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ölandssviten (del 6)
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2023-10-09
Förlag
Wahlström & Widstrand
ISBN
9789146241126

Ristmärken Ljudbok

(148 röster)  |  Läs 10 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-10-09

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Polisinspektör Tilda Davidsson är höggravid när hon går in för att hjälpa en knivhuggen kollega i den mörka kustgården på norra Öland. På övervåningen hittar hon ett äldre par, döda i en dubbelsäng.

Tildas gamle släkting Gerlof minns att den isolerade gården ligger intill ett av andra världskrigets mest hemliga försvarsprojekt. Gradvis förstår Gerlof att de gåtfulla dödsfall som drabbade soldaterna inte är glömda och att en mördare från det förgångna fortfarande går lös.

Ristmärken är en fristående uppföljare till Benvittring och

den sjätte romanen i Johan Theorins boksvit från Öland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Ristmärken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kanalen
  -, 10 mars 2024

  Jag tycker mycket om Gerolf den gamle mannen som alltid klurar ut svaren till de gåtor som historien handlar om. Theorin är bra på att skildra personer. Man får lära känna många personer i Ristmärken. Både i nutid och dåtid. Handling utspelar sig både under andra världskriget och tidigt 2000-tal och ju längre man, som mitt lyssnar, desto mer förstår man att allting hänger samman. Så det gäller att man lyssnar aktivt. Miljöskildringarna från Öland är också bra, man blir riktigt lockad av att... Läs hela recensionen

 2. Öland har hemligheter
  -, 25 december 2023

  Skickligt skriven i dåtid och nutid; Öland under 2:a världskriget hur soldater som gräver en vallgrav plötsligt hittar en Vikingaskatt och hur habegäret hos var och en av dem får allvarliga konsekvenser. Samtidigt får vi följa höggravida polisen plötsligt befinner sig på fel plats; när den unge polisassistenten och medarbetaren blir knivskuren och hon måste försöka rädda hans liv när hon samtidigt börjar föda. Väl beskrivna karaktärer och klart läsvärd.

 3. Besviken
  -, 12 december 2023

  Jag klarade inte av uppläsaren, att höra hur han andas. Lät stressad.

 4. Ölandsdeckate
  -, 2 december 2023

  Gillar historien och berättarsättet. Njutbar läsning.

 5. Johan Theorin.. En riktig stjärna
  -, 25 november 2023

  Boken är en spännande historia från andra världskriget och nutid. Johan Theorin har en enastående talang som författare. Han ger varje bok en berättelse som vävs in fint med ibland händelser från gammal tid fram till våra dagar.
  Jag tycker väldigt mycket om hans tidigare böcker. Allt han skriver blir så levande, man ser personerna och platserna framför sig! Nu väntar jag bara på fortsättningen av Ristmärken...den slutar lite som en 'cliffhanger'...

 6. Urtråkig
  Ann-Kristine (Helsingborg), 24 november 2023

  Mycket besviken - de tidigare böckerna i denna serie har varit läsvärda men den här - nej! Kanske om man är intresserad av svensk "krigshistoria" men alla dessa kapitel om "juli 1940" är bara sömnmedel. Orkade inte ens lyssna färdigt!

 7. Absolut läsvärd.
  -, 24 november 2023

  En mycket bra bok, härlig blandning av nutid och historia. Spänning och fin beskrivning av de inblandade. Väldigt bra uppläsare.

 8. Läsvärd
  -, 21 november 2023

  Läsvärd men inte den bästa i trilogin. Beskrivningen av tex polisarbete, äldrevård är så verklighetsfrämmande att det gör att man inte blir så berörd.

 9. Spänning
  -, 5 november 2023

  Lika spännande och mystisk som hans tidigare böcker

 10. En FemPoängare på alla sätt!
  -, 31 oktober 2023

  Min favoritserie med spänning, underbar miljöskildring av Öland o livets skiftningar från nyfödd till äldreboende! Fantastisk uppläsare som gör att man bara vill höra mer, samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut. Fortsättning kommer med oviss avslutning på denna story. Längtar!!! Tack till författare o Uppläsare!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Johan Theorin