Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Konsumentnära varumärkesutveckling
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2009-11-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
200 x 130 x 8 mm
Vikt
154 g
ISBN
9789147094318
Konsumentnära varumärkesutveckling - Effektivare varumärkesstrategi med kommersiell etnografi (häftad)

Konsumentnära varumärkesutveckling - Effektivare varumärkesstrategi med kommersiell etnografi

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-11-03

Slutsåld

Konventionella marknadsundersökningar är alltför inriktade på att ta reda på vad varumärken gör med konsumenter, istället för att se vad konsumenterna gör med varumärken, att konsumenterna använder varumärken för att skapa mening, tillhörighet och identitet.
Den här boken beskriver ett nytt sätt att förhålla sig till och arbeta med varumärken - konsumentnära varumärkesutveckling. Metoden kräver etnografiska undersökningar och syftar till att åstadkomma mer konsumentnära och realistiska strategier för att hantera de utmaningar som fragmenterade marknader, generiska produkter och ombytliga konsumenter innebär.

Läs mer
Boken vänder sig till dig som idag arbetar professionellt med varumärken och reklam, men även till dig som studerar för att i framtiden göra det.

Om författarna
Katarina Graffman är doktor i antropologi och driver Inculture som tar fram konsumentnära strategier kring produkter, varumärken och marknadskommunikation med hjälp av antropologisk teori och etnografisk metod.
Jonas Söderström driver Planning STHLM som hjälper uppdragsgivare med insiktsbaserade och konsumentnära strategier samt med stöd vid implementering.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Konsumentnära varumärkesutveckling - Effektivare varumärkesstrategi med kommersiell etnografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sträckläste boken!
  E.A., 31 mars 2010

  En mycket innehållsrik bok i fickformat. Den är tilltalande och tillgänglig för att författarna lyckas med att förpacka hårdkokta teorier med praktisk tillämpning och underhållande citat från fältet. Graffman och Söderström tar ett helhetsgrepp utan att tråka ut.
  Ska du välja någon bok inom denna genre, så skulle jag definitivt rekommendera denna bok då du får stor behållning både teoretiskt, men även praktiskt.

 2. Inte värd pengarna
  mk, 21 mars 2010

  Grymt besviken på den här boken, hade förväntat mig betydligt mer av den. Författarna ger sken av att de skapat en revolutionerande modell samtidigt som arbetssättet används i designvärlden i decennier. Spendera dina pengar på någon annan bok är mitt råd.

Visa alla 2 recensioner