Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2012-05-31
Förlag
Liber AB
ISBN
9789147106899
Ansvarsfull verksamhetsstyrning (e-bok)

Ansvarsfull verksamhetsstyrning (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-05-31
199
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Styrning ? vad är det? Är det kontroll och inskränkning i människors frihet och värdighet? Är det att skapa ordning och reda? Är det ett neutralt verktyg för att följa regler och beslut?

Läs mer

Positivt eller negativt ? i vilket fall som helst handlar styrning om makt. Och med makt följer ansvar. Vi kan inte låta bli att styra. Utan styråra riskerar skeppet att kapsejsa. Det är tydligt på havet, men det är också uppenbart för organisationers överlevnad och i all mellanmänsklig kontakt. Men det gäller att medvetandegöra vad som är önskvärd styrning. Det går att styra åt himlen eller åt helvetet. Vad som är ansvarsfull styrning beror på sammanhanget, på vad vi vill uppnå, på vad vi tror är påverkbart och inte minst på grundläggande mänskliga värderingar.

Ambitionen med denna bok är att bidra till reflektion och debatt. Boken riktar sig därför inte enbart till dig som har ett uttalat ansvar för styrning i egenskap av chef eller ekonom i en organisation, utan även till alla anställda som vill påverka organisationens styrning. Den riktar sig också till dig som är högskolestuderande och som framöver kommer att arbeta med organisationers styrning och ansvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ansvarsfull verksamhetsstyrning