Bokföring från början Faktabok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bokföring från början
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2017-05-16
Upplaga
15
Förlag
Liber
Dimensioner
296 x 209 x 16 mm
Vikt
718 g
SAB
Qbcb
ISBN
9789147113231
Bokföring från början Faktabok (häftad)

Bokföring från början Faktabok

(26 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-05-16
549
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Kombinerad fakta- och övningsbok med fristående lösningsbok som inte förutsätter några förkunskaper i bokföring/redovisning. Målet är att läsarna ska lära sig så mycket bokföring att de självständigt kan sköta den löpande bokföringen i ett mindre företag eller assistera i detta arbete i en större rörelse.

Fakta- och övningsboken innehåller teori och ett stort antal övningar och praktikfall baserade på autentiska verifikationer och vanligt förekommande affärshändelser. Lösningsboken har fullständiga lösningar och förslag på studieplan.

Nytt och uppdaterat i 15:e upplagan
Uppdaterade är både representationsreglerna, som ju är ordentligt ändrade från 1 januari 2017, och momsreglerna för representationen som förenklats en del men som ändå är nya från 1 januari 2017. I upplagan ingår också olika exempel både för den externa representationen och för den interna julfesten eller mötet. Ett antal tabeller som ska underlätta vid bokföringen av kvitton och fakturor är också inkluderade.

Vidare har en del av de vanliga affärshändelserna omarbetats, så att de tydligare ska motsvara arbetet på en redovisningsavdelning. Även praktikfallet har också uppdaterats för att bättre avspegla verkligheten.

Nytt till den 15:e upplagan är också att vi erbjuder Power point-material till lärare som använder Bokföring från början i sin undervisning, kontakta Libers Kundservice.

Bokföring från början är särskilt lämplig för praktiskt inriktade kurser på utbildningsföretag, YH-utbildningar, komvux, studieförbund och inom ramen för företagsintern utbildning. Tack vare den klara pedagogiska linjen är den även utmärkt för självstudier.

Bokföring från början utgör tillsammans med Bokslutet från början ett heltäckande läromedelspaket i bokföring, årsbokslut och årsredovisning.

Om författarna
Författarna Rolf Johansson, Claes Ridderström och Caroline Östgren har lång erfarenhet av redovisningsarbete och undervisning för yrkesverksamma vuxna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bokföring från början Faktabok
 2. +
 3. Bokföring från början, Lösningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bokföring från början, Lösningar av Rolf Johansson, Claes Ridderström, Caroline Östgren (häftad).

Köp båda 2 för 878 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Bokföring från början Faktabok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokföring från början Faktabok
  Gittan Olsson, 24 november 2023

  Skulle behövas att uppdateras varje år!!!!!
  2023s utgåva med 2017s innehåll...... = är inte bra.
  Annars är boken helt OK för en nybörjare

 2. enkel och bra att följa för små och stora
  Jonas Ljungdahl, 12 maj 2021

  bra med övningar i smått o stort, alltfrån
  kredit o debit till resultat o bokslut.

  Lagom omfattande för tex någon med enskildfirma etc.

  Rekommenderas.

 3. Otydlig
  KSD, 25 februari 2021

  Tycker det är röriga uppställningar av Balans- och Resultatrapporter och svårt att klart se
  på vilket sätt de fått fram siffrorna, tyvärr.

 4. Oerhört mycket tryckfel
  JB, 7 december 2020

  Det är sinnessjukt många tryckfel i både övningsboken och facitboken som tillhör. Fruktansvärt förvirrande....... Känns sådär att lagt nästan 700:- på böcker för övning när det är tryckfel hit och dit.

 5. Småfel
  EG, 29 november 2019

  Mycket bra bok och övningar, men flera slarvfel som ställer till det. Samma fel i flera utgåvor som borde ha rättats. Nu får man gissa/anta hur de tänker.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna