Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2012-06-14
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150114843
Lärarinnan i Villette (e-bok)

Lärarinnan i Villette (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-06-14
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
?Lärarinnan i Villette? är en skickligt skriven deckare med starka karakärer, spännande miljöer och en mycket otäck intrig. Ingrid Hedström lägger ut ett pussel med ledtrådar och parallellhistorier som vävs samman på ett ovanligt snyggt sätt! Boken belönades också med Svenska Deckarakademins pris för Bästa Svenska Debut!

En älskad lärarinna i den lilla staden Villette blir en dag påkörd och dödad. Flera vittnen hävdar bestämt att det inte var en olycka. Undersökningsdomare Martine Poirot och hennes team börjar forska i fallet. Vad kan ligga bakom en oförvitlig kvinnas plötsliga död. En historia med förgreningar bakåt i tiden, till en väl dold hemlighet från början av 60-talet börjar skymta fram. En historia som uppenbarligen inbegriper hela det lilla samhället och har trådar uppåt i politikens översta toppar. Martine diskuterar fallet med sin svenskättade make, en skicklig historiker som just forskar kring ett märkligt fynd av benrester, människoben ?

"När det gäller intrigen brukar svenska deckarskribenter vara brottsligt lata. Sällan är de så noggranna och uppslagsrika som Ingrid Hedström."
DN

"Hedström stegrar på ett suggestivt sätt spänningen och nyfikenheten."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hedström Ingrid

Bloggat om Lärarinnan i Villette