I taket lyser stjärnorna (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2013-02-12
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150115543
I taket lyser stjärnorna (e-bok)

I taket lyser stjärnorna E-bok

(4 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-12
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Jenna är tretton år och har just börjat sjuan. Det enda hon borde oroa sig för är Ullis-Knullis i klassen som hon hatar och hur hon ska få Sakke snygg snygg snygg att lägga märke till henne.
Men Gud har inte skött sitt jobb. Hemma hos Jenna finns en rullator, en doseringslåda, en duschstol och peruker. Där bor nämligen en mamma som har cancer.
I taket i Jennas rum har hon och mamma klistrat upp stjärnor som lyser i mörkret. Under en av dem har hon gömt en dikt. Om du dör mamma, då tar jag livet av mig.
I taket lyser stjärnorna är en roman om det svåraste svåra. Om att vara stark och svag på samma gång. Om att ingenting blir riktigt som man trott och om den första kärleken på blodigt allvar som ingen annan kan förstå.

?Thydell visar redan prov på ett medvetet författarskap som tar läsaren i anspråk. Berättelsen har en självklar auktoritet och en lättflytande obesvärad dialog.? Dagens Nyheter

?Thydell skriver en klipsk och härligt vital prosa. Hennes sätt att närma sig ungdomen är påfallande ung, stundtals porlar stilen av frisk lekfullhet.? Borås Tidning

?En bok om döden, men också om lusten till livet. En bok som känns alldeles sann.? Barn

I taket lyser stjärnorna vann Augustpriset 2003 och blev film 2009.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thydell Johanna