Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2013-11-11
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150115710
Ge mig arsenik (e-bok)

Ge mig arsenik (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-11-11
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Femtonåriga Elisabeth åker in till city för att köpa en ny dagbok. När hon kommer hem till förorten Säby sent på eftermiddagen har hon sett Håkan Hellström spela, snott världens snyggaste skrivbok och bytt namn till Elsa. Upprymd av sitt stadsbesök tänker hon börja ett nytt liv. Hejdå tragik, hejdå ensamhet. Ge mig nåt som tar mig någonstans.
Elsa går på de lektioner i skolan hon har lust till, annars sitter hon hemma i sackosäcken och skriver. Hon är en blivande författare, ett geni, och i den nya skrivboken ska hon göra upp med alla jävligheter: utanförskapet, flytten från Öland, föräldrarnas skilsmässa, människorna i Säby och framför allt bästa kompisen Katrinas svek ? de som skulle vara varandras tvillingsjälar!
Genier är ofta ensamma ? eftersom det inte finns så många, framförallt inte i Säby ? och den enda som tycks se Elsa, förutom gamla kompisen Maria på Öland, är hennes svenskalärare Anders, som hon träffar i gungparken på sina nattliga promenader.
Ge mig arsenik är en ungdomsroman om identitet, utanförskap och vad man gör för att härda ut. En roman som vibrerar av ostyriga känslor och skildrar den tunna linjen mellan vänskap och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Krantz Klara

  • Under odjurspälsen

    Krantz Klara

    Joel och Signe har träffats på nätet, de chattar i timtal, berättar allt för varandra. Joel säger att Signe är speciell, att hon får honom att tänka och känna. Problemet är bara att Joel tror att han chattar med Frida i Karlstad och inte Signe i p...