Läxhjälp (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Non Fiction
Utgivningsdatum
2017-07-20
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150721843

Läxhjälp E-bok

E-bok,  Svenska, 2017-07-20

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Den optimala handboken för dig som vill få till en effektiv och rolig läxläsning med ditt barn.

Läxhjälp är för dig som någon gång tjatat, gnatat och mutat för att läxorna ska bli gjorda i tid, och som vill få till en smidigare läxläsning med ditt barn. Intervjuer med psykologer, experter inom studieteknik, forskare och lärare varvas med konkreta studietips och personliga berättelser från föräldrar och elever. Här får du många inspirerande lösningar till hur du får läxläsningen att fungera. Boken riktar sig till dig med barn i grundskolan.

Exempel på innehåll:

Hur gör experterna?

Hur lär sig barn bäst?

Hur undviker man bråk och stress?

Studieteknik, konkreta tips

Hitta motivationen!

Pernilla Alm är legitimerad lärare och undervisar i engelska och spanska på högstadiet. Hösten 2013 tog hon i rollen som lärare och förälder ställning mot läxor i ett blogginlägg.

Inlägget fick en enorm spridning och snart medverkade hon i SVT Debatt, Aktuellt, Lilla Aktuellt, tidningen Metro och annan press. Pernilla bestämde sig för att gräva mer i läxfrågan, vilket resulterade i en debattbok om läxor. Hon är därmed en av de mest insatta i läxproblematiken i Sverige idag.

Pernilla har tidigare även skrivit två romaner. Läxhjälp är hennes fjärde bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pernilla Alm

  • Utan dig

    Pernilla Alm

    Vad händer när livet tar oss på avvägar och tillvaron slås i bitar på ett ögonblick? Bostadsrätt i centrala Stockholm. Bröllopsplaner och tankar på barn. Mikaela och Thomas står i startgroparna för sitt liv tillsammans, när Thomas är med om en klä...

  • Läxfritt : för en likvärdig skola

    Pernilla Alm

    Läxfritt - för en likvärdig skola är en bok som vänder sig till dig som på något vis är involverad i barn och ungdomars skolvardag. Oavsett din roll - förälder, lärare, skolledare, lärarstudent eller lärarutbildare. Den vänder sig även till dig so...