Kodnamn Alice (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Skönlitteratur
Utgivningsdatum
2018-09-18
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150724776
Kodnamn Alice (e-bok)

Kodnamn Alice E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-09-18

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
1947. Den amerikanska collegestudenten Charlie är gravid och ogift. För att rädda sitt rykte skickar familjen henne till Europa för att ta itu med sitt "lilla problem". Men Charlie ser sin chans att söka efter sin älskade kusin Rose som försvann under nazistockupationen av Frankrike. Spåren leder henne till London.

1915. Engelskan Eve Gardiner vill inget hellre än att slåss mot tyskarna och chansen uppenbarar sig då hon rekryteras som hemlig agent för ett kvinnligt spionnätverk i ockuperade Frankrike.

Trettio år senare, jagad av minnen av svek, tillbringar en alkoholiserad Eve sina dagar i ett förfallet hus i London. Tills en dag när en ung amerikanska kliver in i hennes liv och nämner ett namn ur det förflutna. Tillsammans inleder kvinnorna en jakt på sanningen - fast beslutna att inte låta något stoppa dem.

***
Kate Quinn är en amerikansk författare, bosatt i södra Kalifornien. Quinn har alltid intresserat sig för historia och hon har skrivit en rad storsäljande romaner som blivit översatta till flera språk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kodnamn Alice. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kodnamn Alice
    Weine Sivertsson, 21 maj 2023

    Verklighetsbaserad romanhistoria om kvinnliga spioner och deras nätverk under första och andra världskriget. Dom överlevande och efterlevandes sökande efter saknade släktingar/vänner och jakt på nazistvänliga profitörer. Mycket bra och trovärdiga karaktärer även dom för historien påhittade. Författaren har verkligen lyckats med att hålla historien intressant och spännande trots att den är ganska lång. Historiska beskrivningar om nazisternas grymhet gör stundtals historien riktigt skämmande. Mycket läsvärd.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kate Quinn