Flickorna som sprang (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-05-14
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150726893
Flickorna som sprang (e-bok)

Flickorna som sprang (e-bok)

(6 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-14
111
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Brutal hämnd i Stockholms undre värld

Jennifer och Malvina har rymt från sitt HVB-hem, de sover på en madrass i ett garage och lurar torskar på pengar. Snart dras de in i en härva som riskerar deras liv. Molly träffar en kille via en dejtingapp och de inleder en relation. Hon blir kär, men efter bara några veckor bjuder han in andra män till deras träffar. Markus Lundström och Natalia Volotkova på människohandelsgruppen arbetar i Stockholms skuggvärld och möter både hallickar och sexköpare. De får nys om en grupp män som utnyttjar unga flickor och inleder en operation för att stoppa dem. Men spåren är få och polisen blir alltmer desperat. Kan de låta en sexköpare infiltrera de hemliga mötena på uppdrag av polisen? Flickorna som sprang är en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi ofta väljer att blunda för. Men det är lika mycket en berättelse om människans förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden.

*** Simon Häggström är författare och polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål sedan tio år tillbaka. Han tjänstgör vid Nationella operativa avdelningen i Stockholm och har skrivit två uppmärksammade fackböcker, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Flickorna som sprang är hans romandebut och den inledande delen i en ny kriminalserie.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickorna som sprang. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 juni 2019

  Simon Häggström är polis, och har tidigare givit ut två faktaböcker, Skuggans lag och Nattstad, som båda handlar om prostitution och människohandel. Jag har inte läst någon av dom.

  Nu har Simon Häggström givit ut sin första roman, Flickorna som sprang, och den är planerad att vara den första boken i en ny bokserie.

  Flickorna som sprang, handlar, precis som författarens två tidigare böcker, om prostitution och människohandel.

  Boken är välskriven, och väldigt otäck.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Flickorna som sprang