I skuggan av sektor 5 (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Skönlitteratur
Utgivningsdatum
2020-05-19
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150765946
I skuggan av sektor 5 (e-bok)

I skuggan av sektor 5 E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-05-19

Styckköp

128

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I Ferentari i sektor 5 sliter artonåriga Loredana hårt för att få ihop pengar till sin familj. Men tillvaron som prostituerad i Bukarests slum är tuff, och när hon blir lovad ett liv i lyx i Sverige nappar hon direkt.

Sjuksköterskan Lina blir misstänksam när hon träffar en misshandlad kvinna från Rumänien. Några veckor tidigare hade hon en patient med liknande skador, båda kvinnorna har dessutom en uppseendeväckande tatuering. Vad har hänt dem? Sanningen visar sig vara långt värre än Lina kunnat föreställa sig.

Runt om i Stockholm finns lägenhetsbordeller som drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova vid människohandelsgruppen är ett av dessa nätverk på spåren. Men de kör fast och Natalia tar saken i egna händer - ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.

I skuggan av sektor 5 är en verklighetsnära skildring, actionfylld och samtidigt hoppfull, av det som sker mitt i bland oss men som få ser. Det här är den andra fristående delen i serien om människohandelsgruppen.

***

Simon Häggström är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom Nationella operativa avdelningen. Under elva år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel, han har också skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade 2019 med Flickorna som sprang, som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I skuggan av sektor 5. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betyg: 4,5 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 14 juni 2020

    I skuggan av sektor 5 är den andra boken i serien om poliserna Markus Lundström och Natalia Volotkova i människohandelsgruppen. Den första boken som heter Flickorna som sprang har jag läst, och den var mycket bra. Simon Häggström, som själv är kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom Nationella operativa avdelningen, har även givit ut två dokumentära böcker, Skuggans lag och Nattstad, men dom har jag inte läst.

    Och I skuggan av sektor 5 var precis lika bra som den föregåend... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström