Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2018-01-02
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Paulsson, Charlotta (form)
Dimensioner
200 x 150 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Vnaaa,Lz Borelius, Maria
ISBN
9789150930863
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten (inbunden)

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

(172 röster)  |  Läs 35 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-01-02

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Personlig hälsning av författaren Maria Borelius:

Hej,
Har du vaknat och känt dig trött, med småont i kroppen och grå i sinnet? Precis så kände jag mig för några år sen. Genom en serie märkliga omständigheter kom jag att ramla in i en helt ny livsstil, den antiinflammatoriska. Jag blev starkare, mer harmonisk, det ryggonda försvann och blev oerhört nyfiken på varför jag förändrats så snabbt och mirakulöst. Så jag bestämde mig för att undersöka saken, men ingenstans fanns ett färdigt svar.
Så jag fick söka ledtrådar hos forskare och gurus i Kalifornien, Kanada, Indien, Storbritannien och Norden för att lägga det gåtfulla antiinflammatoriska pusslet. Steg för steg, nästan som en detektiv, har jag funnit kunskapen om en ny typ av livsstil som motar sjukdom i grind och fördröjer åldrandet: mat, träning, känslor, förundran, stillhet, natur och yoga, en helhet som visar sig arbeta på den djupaste mänskliga nivån.
Under tiden har jag prövat allt, brottats med utmaningar men också förundrats stort. Här är berättelsen om den oväntade livsresan, om hur jag lade kunskapspusslet, de stora insikterna men också praktiska tips och ideer för vardagen. Jag skickar boken till dig med förhoppningen om massor med glädje, frid och kraft i ditt liv.
Varma hälsningar
Maria

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.

---

MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 35 recensioner av Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Informativ om ett viktigt ämne

  Boken är personligt skriven men bygger samtidigt på forskningens resultat. Jag känner mig stärkt i mina egna funderingar. Givande läsning!

 2. Anti inflamatorisk livsstil
  Anita, 1 april 2019

  Maria Borelius erbjuder manga tips på mat och livsstil, som får oss att må bättre. I kothet: mer träning och anti-inflamatoriskt mat.
  Nyttiga tips, som kan vara jobbiga att leva efter :)!

 3. Intressant läsning
  Christine Elisabeth Winberg, 12 februari 2019

  Lättläst och intressant. Maria skriver på ett underhållande sätt, är inte fördömande om man inte tror eller tar till sig alla råd. Bra sammanfattning i slutet av boken.

 4. Toppen bra
  Gisela Floxén, 29 januari 2019

  Toppen bra bok samt logiskt uppdelat, vilket gör den lättläst. En önskan vore att recepten var sammanställda längst bok. Ha en bra dag samt med vänlig hälsning Gisela Floxén

 5. Ostrukturerad fakta
  ForAnn, 29 november 2018

  Lite knepigt att invänta den intressanta fakta som finns i blandningen av författarens egna upplevelser och känslor. Sambanden som påvisas är spännande och det upplevs som seriöst.

 6. Toppen bok
  Karina Göransson, 5 november 2018

  Den här boken får du bara inte missa om du är intresserad av hälsa kopplat till vetenskapliga belägg. Många bra tips och bra berättat ur ett personligt perspektiv.

 7. Fascinerande resa
  Annemarie Särner, 9 oktober 2018

  Att det forskas och samlas kunskap och tillämpas så mycket kunskap att hitta nyckeln till att må bra och leva längre skriver Maria Borelius på ett trevligt och lättsamt sätt. Jag vill ha mer !

 8. Inspirerande !
  Monica , 13 september 2018

  Spännande livsresa att följa och jag gillar skarpt att den är faktabaserad.
  Har både lyssnat och läst boken.
  Mycket igenkänning.

 9. Självcentrerad
  Lisa, 13 augusti 2018

  Nej detta var inget för mig. Saknade matnyttiga råd. Kändes inte som att den gav en trovärdig eller djup bild av något. En massa resor, självförverkligande för någon med pengar. Detta var mer en självbiografi som inte alls fångade mig. Och temat föll platt.

 10. Tankeväckande
  Mary, 2 juni 2018

  Man får en känsla av att det kanske inte är så svårt att ändra sina matvanor ändå, hon klarade det och är en vanlig människa i 50 års åldern. Nåja med lite mer hjälp än vi vanliga dödliga, men det ger hopp om att lyckas ganska bra. Hon är ingen jätte hälsofreak och då blir det mer trovärdigt. man tar till sig det man själv kan åstadkomma i små mängder i taget. Bra bok, väcker tankar.

 11. Årets bästa bok!!!
  Naturen läker, 24 maj 2018

  Innehåller allt du behöver veta för att må bättre - antiinflammatorisk mat, meditation, yoga,
  stillhet, ro, förundran (engelska "bliss").
  Maria B har gjort gedigen research under flera år och är väldigt inspirerande!
  "Du blir vad du äter" ...
  KÖP BOKEN!!! Du kommer inte att ångra dig ...

 12. En liten bok med mycket innehåll
  Disco (Sundbyberg), 9 maj 2018

  Intressant bok som får en att tänka . Gillade formatet på boken och att kapitlarna hade olika färger. Bra tips och råd. Vissa saker känner man igen. Det enda nackdelen var att nästan alla recept innehöll chili eller spenat ,hade gärna sett recept för oss som inte kan äta så starka saker. En hel del recept men undrar om grillning hör till ett hälsosamt livstil.

 13. Bra !
  Elisabeth, 2 maj 2018

  Till hjälp om man vill göra förändringar i livet.. Ger handfasta råd och är dessutom trevligt att läsa om Marias resa.

 14. LÄS!
  Ulla, 23 april 2018

  Läs den!
  På ett enkelt sätt, med enkla ord, lär hon ut vad vi behöver förstå.
  Med väl underbyggd fakta.

 15. Må ditt bästa
  @boktyckaren, 15 april 2018

  📖
  Att få följa @maria.borelius väg till ett för henne fungerande välmående, var intressant, utbildande och inspirerande. Det måste ha varit en spännande resa, om än inte alltid så enkel. Baserad på fakta, undersökningar och framför allt egna upplevelser presenteras alla olika delar på ett seriöst sätt.
  Jag letar själv efter vad som är min nyckel, hur jag ska leva för att må mitt bästa. Har fått mycket bekräftat av Maria, men även lite nytt att tänka på och beakta.
  Detta ... Läs hela recensionen

 16. Favorit
  Ulrika, 9 april 2018

  En riktigt bra bok! Har läst det mesta, är kokboksnörd, gillar ämnet sedan länge. Men innan har jag fått lägga mitt eget pussel... att läsa denna ger en helhetsbild som inspirerar, berikar och medvetandegör. Skriven som en resa, som berör och engagerar. En resa man inte bara vill utan måste göra :-)

 17. En bok alla ska läsa
  Carolin Lindström, 6 april 2018

  Trovärdig bok som motiverar en att vilja leva ett hälsosamt liv på alla plan. Inte bara prat om kost.
  Fanatisk bok!

 18. Hur går tankarna kring mat/hälsa?
  Lars, 5 april 2018

  Positivt nördig och informativ resa i dagens mat- och hälsolandskap. Denna bok spänner över hela hälsoregistret och utan vara "religiös" och peka med hela handen. Kan varmt rekommendera denna bok för alla som följer dagens debatt.

 19. En rejäl handbok
  Hannah, 29 mars 2018

  Väl underbyggda påståenden om hälsosam livsstil som dels är inte särskilt svår dels grundar sig i sådant som människor gjorde förr. Roligt att läsa att forskningen bekräftar gamla sanningar, t ex om fermentetad mat, kryddor, grönsaker, sociala nätverk, stunder av stillsam hänförelse (förundran, enl författaren). Riktigt magert med recept. Förvånande med författarens vurm för olika pulver. Det stämmer inte med att författaren förespråkar oprocessade matprodukter. Pulver är i högsta grad en pro... Läs hela recensionen

 20. Gammal skåpmat
  Barbro, 27 mars 2018

  Inget av det som står i denna bok är nytt. Hur länge har vi inte vetat att grönsaker, vissa fetter som finns i bl a fisk, bär, bortval av socker mm är mer hälsosamt. Att meditation och naturupplevelser mm kan sänka stressnivåerna, som i sin tur är bra för hälsan. Är det så att med ett känt namn kan man få vad som helst som skrivs uppmärksammat?

 21. Bra och pedagogisk bok som leder till eftertanke
  LasseBry, 21 mars 2018

  Mår man bättre av att ändra sin livsstil så ska man väl göra det. Men det är först när man blir äldre och krämporna kommer som man blir intresserad av friskvård i ett helhetsperspektiv.

 22. Bra Bok till fullt friska
  Bengt Nilsson, 8 mars 2018

  Boken är väl genomarbetad och får största förtroende och respekt för detta.Många bra tips för personer som vill undvika att utsätta sig för inflammatorisk livsstil med övervikt pga. felaktig matkonsumering. Inga direkta förbud bara påbud om vad som är bättre bl.a. i lista om vad författaren själv undviker. Skulle kunna vara en 5-fempoängare dvs. 5 stjärnor.

  Men som vanligt brister recepten för de som har allergier t.ex. korsallergier med olika nötter , mandel och mandelmjöl samt vall... Läs hela recensionen

 23. Äntligen en heltäckande hälsobok!
  carina gustafsson, 8 mars 2018

  Efter FoodPharmasy och Happy Food vart denna bok som pricken över i och ett fantastiskt helhetsgrepp
  om hälsa. Tack Maria, du är min förebild och har nu hjälpt mig och många i min närhet att förändra vår livsstil steg för steg. Den är lättläst och tar upp hälsa ur så många aspekter. Boken hjälper mig att förstå och tackla
  det motstånd som förändring alltid möter. Vill du göra det du kan för ett friskare och piggare liv? Läs boken

 24. Lätt-tuggad...

  En bok som jag lätt tog till mig.
  Lättläst och skriven på ett intressant sätt, så fast det är mycket fakta i den så läste jag den lika ivrigt som en toman.

 25. Jag har kommit till insikt!

  Boken var mycket intressant o bra! Jag har lärt mig en massa om hur viktigt det är att förstå varför man skall äta vissa saker el inte och att det är viktigt att lära sig både att röra på sig och hur man slappnar av för att orka med alla livets måsten. Att genom att ändra sina kostvanor få ett bättre liv.

 26. Japp, hälsoboken jag väntat på.
  MONICA , 5 mars 2018

  En bok som tar dig med på en livsstils-förändrande resa. Borelius berättar på ett medryckande och personligt sätt om sin väg mot ett bättre mående. Faktadelen är en väckarklocka för alla som bryr sig om sin hälsa och hållbart förhållande till mat.

 27. Hälsa

  Intressant och rolig bok, gör att man vill lära/läsa mer. Ser fram emot en uppföljare! Skulle gärna följa många av tipsen men vet inte om karaktären är tillräcklig.

 28. Ett viktigt budskap men...
  Karin, 21 februari 2018

  Intressant och bra rent innehållsmässigt. Otroligt dålig rent språkmässig. Andefattigt, konstiga formuleringar, felaktiga meningsbyggningar. Det gjorde att bokens viktiga budskap försvann.

 29. Fantastiskt intressant
  Pernilla , 19 februari 2018

  En väldigt intressant och inspirerande bok. Man får till sig så mycket som man kan använda i sitt eget liv.
  Mycket trovärdigt.

 30. Mycket intressant och motiverande
  Sara , 12 februari 2018

  Sträckläste denna bok under en dag. Jag har lagt om min kost och mår redan efter 4 veckor väldigt mycket bättre.

 31. Välskrivet med vetenskaplig förankring
  Per Olsson, 6 februari 2018

  Välskriven bok, vad som funkar i verkligheten och ur ett vetenskapligt perspektiv. Extra kul att författaren testar grejerna på sig själv!

 32. Betyg om boken: minst 5 stjärnor!!
  Julianna Halasz, 29 januari 2018

  Kul, lärorik, vissa delar är svåra att läsa, jag behövde läsa om flera gånger men det var intressant! Mycket nöje hade jag, hoppas har lärt mig en hel del! Tack för boken!

 33. Inspiration
  Eva Maria Smith, 29 januari 2018

  Jag blev så taggad av vad Maria skrivit så jag började genast med hennes råd och rekommenderat den till alla jag pratar med , den bästa boken i ämnet.

 34. Rekomenderas!
  MARIA, 24 januari 2018

  Sträckläste denna.
  Gillar hur hon fokuserar på helheten, att man kan göra många små förändringar inom olika områden, för att må bra, bättre!
  Hur hon får ihop alla olika delar till en helhet.

 35. Intressant och inspirerande
  Villivonkansbooks (Örebro), 14 januari 2018

  Maria Borelius började pussla ihop ny kunskap och reste jorden runt för att träffa forskare. Bilden klarnade snart, inflammation verkar ligga bakom både åldrande och våra vanligaste folksjukdomar- fetma, cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdom och psykisk ohälsa.
  I Hälsorevolutionen får vi följa författarens egna resa till att må bättre. Vi får även följa henne i jakten på svaren, vilka möjligheter som finns att motverka inflammation genom att ändra kost och träning. Det är en oerhört intress... Läs hela recensionen

Visa alla 35 recensioner

Bloggat om Hälsorevolutionen : vägen till en antiinf...