Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2018-01-02
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Paulsson, Charlotta (form)
Dimensioner
200 x 150 x 25 mm
Vikt
631 g
SAB
Vnaaa,Lz Borelius, Maria
ISBN
9789150930863
Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten (inbunden)

Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten

(23 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden, Svenska, 2018-01-02
169 189 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Personlig hälsning av författaren Maria Borelius:

Hej,
Har du vaknat och känt dig trött, med småont i kroppen och grå i sinnet? Precis så kände jag mig för några år sen. Genom en serie märkliga omständigheter kom jag att ramla in i en helt ny livsstil, den antiinflammatoriska. Jag blev starkare, mer harmonisk, det ryggonda försvann och blev oerhört nyfiken på varför jag förändrats så snabbt och mirakulöst. Så jag bestämde mig för att undersöka saken, men ingenstans fanns ett färdigt svar.
Så jag fick söka ledtrådar hos forskare och gurus i Kalifornien, Kanada, Indien, Storbritannien och Norden för att lägga det gåtfulla antiinflammatoriska pusslet. Steg för steg, nästan som en detektiv, har jag funnit kunskapen om en ny typ av livsstil som motar sjukdom i grind och fördröjer åldrandet: mat, träning, känslor, förundran, stillhet, natur och yoga, en helhet som visar sig arbeta på den djupaste mänskliga nivån.
Under tiden har jag prövat allt, brottats med utmaningar men också förundrats stort. Här är berättelsen om den oväntade livsresan, om hur jag lade kunskapspusslet, de stora insikterna men också praktiska tips och ideer för vardagen. Jag skickar boken till dig med förhoppningen om massor med glädje, frid och kraft i ditt liv.
Varma hälsningar
Maria

Maria Borelius, prisbelönt vetenskapsjournalist, författare och entreprenör, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött, sliten och plufsig. Hon hade ryggont och klimakteriebesvär och upplevde en allmän känsla av livet snart var slut. Varför? frågade hon sig. Det blev början på en fyra år lång resa där hon genom en slump upptäckte en helt ny livsstil den antiinflammatoriska. Som en detektiv började hon gräva efter ny kunskap, och hon reste jorden runt för att lägga ett pussel av den information hon fick från ledande forskare, gurus och fitnessspecialister på den vetenskapliga frontlinjen. Det handlade om mat och träning men också om känslor, solnedgångar, långlevnadssekter och urgamla indiska hälsokurer. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid, men också ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Hälsorevolutionen är den fascinerande berättelsen om en kunskapsresa såväl som en livsresa: om hur en antiinflammatorisk livsstil kan hålla dig ung och frisk men också gör dig mer harmonisk och lycklig. Utan uppblåst mage och ständiga humörsvängningar. Boken är lika spännande som användbar, med en rad enkla kurer, recept och tips som hjälper dig att komma igång med ditt nya, gladare liv.

---

MARIA BORELIUS är en svensk prisbelönt vetenskapsjournalist och författare till flera populärvetenskapliga böcker om medicin och hälsa, bland annat bästsäljaren Sedan du fött (1993), Motboken (2003) och Bryt det sista tabut (2013). Hon är kolumnist i Dagens industri, grundare till Stiftelsen Ester som stödjer marginaliserade invandrarkvinnor att starta företag, samt jobbar som kommunikationsrådgivare till vetenskapliga institutioner, läkemedels- och techföretag globalt. Maria har tidigare varit vetenskapsreporter på Rapport, programledare och redaktör för vetenskapsprogrammet Nova, handelsminister i Sverige och VD på den globala mikrofinansorganisationen Hand in Hand International. Hon har en fil.kand i biologi, fysik och matematik samt en masterexamen i vetenskapsjournalistik. Hon bor sedan år 2000 i Storbritannien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten
 2. +
 3. Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och recept

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förbättra din tarmflora : vetenskap, tips och r... av Dr Michael Mosley (inbunden).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hälsorevolutionen : vägen till en antiinflammatorisk livsstil : helheten, maten, forskningen, träningen, skönheten, insikten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ett viktigt budskap men...
  Karin, 21 februari 2018

  Intressant och bra rent innehållsmässigt. Otroligt dålig rent språkmässig. Andefattigt, konstiga formuleringar, felaktiga meningsbyggningar. Det gjorde att bokens viktiga budskap försvann.

 2. Fantastiskt intressant
  Pernilla , 19 februari 2018

  En väldigt intressant och inspirerande bok. Man får till sig så mycket som man kan använda i sitt eget liv.
  Mycket trovärdigt.

 3. Mycket intressant och motiverande
  Sara , 12 februari 2018

  Sträckläste denna bok under en dag. Jag har lagt om min kost och mår redan efter 4 veckor väldigt mycket bättre.

 4. Välskrivet med vetenskaplig förankring
  Per Olsson, 6 februari 2018

  Välskriven bok, vad som funkar i verkligheten och ur ett vetenskapligt perspektiv. Extra kul att författaren testar grejerna på sig själv!

 5. Betyg om boken: minst 5 stjärnor!!
  Julianna Halasz, 29 januari 2018

  Kul, lärorik, vissa delar är svåra att läsa, jag behövde läsa om flera gånger men det var intressant! Mycket nöje hade jag, hoppas har lärt mig en hel del! Tack för boken!

 6. Inspiration
  Eva Maria Smith, 29 januari 2018

  Jag blev så taggad av vad Maria skrivit så jag började genast med hennes råd och rekommenderat den till alla jag pratar med , den bästa boken i ämnet.

 7. Rekomenderas!
  MARIA, 24 januari 2018

  Sträckläste denna.
  Gillar hur hon fokuserar på helheten, att man kan göra många små förändringar inom olika områden, för att må bra, bättre!
  Hur hon får ihop alla olika delar till en helhet.

 8. Intressant och inspirerande
  Villivonkansbooks (Örebro), 14 januari 2018

  Maria Borelius började pussla ihop ny kunskap och reste jorden runt för att träffa forskare. Bilden klarnade snart, inflammation verkar ligga bakom både åldrande och våra vanligaste folksjukdomar- fetma, cancer, diabetes, hjärt-kärlsjukdom och psykisk ohälsa.
  I Hälsorevolutionen får vi följa författarens egna resa till att må bättre. Vi får även följa henne i jakten på svaren, vilka möjligheter som finns att motverka inflammation genom att ändra kost och träning. Det är en oerhört intress... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Bloggat om Hälsorevolutionen : vägen till en antiinf...